PTT kayıtlı gönderi takibi nedir?

İçindekiler:

  1. PTT kayıtlı gönderi takibi nedir?
  2. Kayıtlı Posta Gönderisi Nedir?
  3. PTT Kargo Takip nasıl öğrenebilirim?
  4. PTT iş yerine sevk edildi ne demek?
  5. PTT elde kalan gönderi ne demek?
  6. Adıma mektup var mı nasıl öğrenebilirim?
  7. PTT taahhütlü mektup nedir?
  8. Kargo nasil takip edilir?
  9. PTT Kargo Takip barkod numarası nerede yazar?
  10. PTT adıma mektup var mı?
  11. PTT adıma gelen tebligatı nasıl öğrenebilirim?
  12. PTT cumartesi açık olur mu?
  13. Gerçekleme kağıdı nedir?
  14. Adıma gelen postayı nasıl öğrenebilirim?
  15. Mektup ücreti ne kadar?
  16. Taahhütlü posta yolu nedir?
  17. Sipariş numarası ne demek?

PTT kayıtlı gönderi takibi nedir?

Bu hizmeti kullanarak, kayıtlı yurtiçi ve yurtdışı gönderilerin durumunu takip edebilirsiniz. Kargo, APS Kurye, Taahhütlü, Tebligat, Telgraf, yurtiçi/yurtdışı kayıtlı mektup postası gönderileri, koli, APG ve TURPEX gönderileri alıcısına teslimine kadar geçtiği her sevk noktasında kayıt altına alınmaktadır.

Kayıtlı Posta Gönderisi Nedir?

kayıtlı gönderi (registered item) Kayıtlı olarak kabul edilen ve servisler arasında kayıtlı olarak alınıp verilen; kayıp, hasar ve çalınma durumunda tazminat ödenen gönderi.

PTT Kargo Takip nasıl öğrenebilirim?

Bilgisayar ya da akıllı cihazlarınızdan PTT resmi internet sayfasına giriş yapın. kategorisinden “Gönderi Takibi” yazısına basın. güvenlik kodu bilgilerinin girilmesi beklenir. “sorgula” seçeneğine basın.

PTT iş yerine sevk edildi ne demek?

PTT İşyerine Sevk Edildi” ifadesi kargonuzun en yakın PTT şubesine ulaştığını ve ertesi gün dağıtıma çıkacağı anlamına gelmektedir. ... Kargonuz ertesi gün size teslim edilmek üzere bulunduğunuz adrese en yakın PTT Şubesine teslim edilmiştir.

PTT elde kalan gönderi ne demek?

MADDE 56 – (1) Gönderiler, alıcısına veya iade halinde göndericisine herhangi bir sebeple teslim edilemediği takdirde elde kalmış sayılır. MADDE 57 – (1) Gönderici, gönderilerin herhangi bir şekilde alıcısına teslim edilememesi halinde PTT'ye terk edilmiş sayılmasını isteyebilir.

Adıma mektup var mı nasıl öğrenebilirim?

PTT resmi sitesine ya da E-devlet sistemi üzerinden mektup sorgulama sekmesine girilmesinin ardından arama butonuna barkot numarasının yazılması gerekmektedir. Numaranın yazılmasının ardından arama işareti olarak bilinen işarete tıklanarak mektubun hangi konumda bulunduğu görüntülenebilmektedir.

PTT taahhütlü mektup nedir?

* Taahhütlü mektup : Kayba uğramadan yerine ulaştırılması posta idaresi tarafından kayda alınarak üstlenilmiş olan mektup.

Kargo nasil takip edilir?

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte kargo şirketlerinin kargoyu yollamanız ardından size verilen kağıtta kargo takip numarası yer almaktadır. Kargo takip numarasını bir yere kaydederek internet üzerinden hangi kargo şirketiyle gönderim yaptıysanız sitesine girerek takibini gerçekleştirebilirsiniz.

PTT Kargo Takip barkod numarası nerede yazar?

Gönderi takibi yazısının hemen altında yer alan kutucuğa gönderinin üzerinde yazan barkod kodunun girilmesi gerekir. Barkod kodu harfler ve rakamlardan oluştuğu için büyük-küçük harflere dikkat ederek giriş yapın. Barkod kodunun altında yer alan kutucuğa ise ekranda gözüken güvenlik kodunu yazın.

PTT adıma mektup var mı?

PTT mektup sorgulama yapabilmek için www.gonderitakip.ptt.gov.tr adresi üzerinde 13 haneli barkod numarasının yazılması gerekmektedir. Yazılan numara ile arama yapıldığında tıpkı kargo takibi gibi mektup takibi de yapılabilmektedir.

PTT adıma gelen tebligatı nasıl öğrenebilirim?

Vatandaşlar taraflarına gönderilen kargo tebligatları barkod numarasını girerek internet üzerinden hızlıca kontrol edebilmektedirler. PTT sitesi üzerinden kargo tebligat sorgulamak için; l İnternet üzerinden gonderitakip.ptt.gov.tr adresine gidin.

PTT cumartesi açık olur mu?

Merkez PTT şubeleri dışında Cumartesi günü tüm PTT'ler kapalıdır. Cumartesi günü Sadece belirli bölgelerdeki PTT şubeleri 13.30 kadar hizmet vermektedir.

Gerçekleme kağıdı nedir?

araştırmak, gerektiğinde yapılacak soruşturmaya ışık tutmak ve sorumluluktan kurtulmak için her türlü hatalı işlemlerde varış ve aracı merkezlerce gerçekleme kâğıdı düzenlenir. (2) Gerçekleme kağıdı en az üç nüsha düzenlenir. Bir nüshası düzenleyen işyerinde saklanır.

Adıma gelen postayı nasıl öğrenebilirim?

PTT resmi sitesine ya da E-devlet sistemi üzerinden mektup sorgulama sekmesine girilmesinin ardından arama butonuna barkot numarasının yazılması gerekmektedir. Numaranın yazılmasının ardından arama işareti olarak bilinen işarete tıklanarak mektubun hangi konumda bulunduğu görüntülenebilmektedir.

Mektup ücreti ne kadar?

PTT tarafından yapılan zamların ardından kart, telgraf ve mektup gönderme ücreti 2020 yılında 3 lira olarak uygulanmaya başlandı. Söz konusu rakamlar 2019 yılının Ekim ayına kadar 2 lira olarak ücretlendiriliyordu. Ekim ayında ilk olarak yüzde 20 oranında zam gelmiş söz konusu ücret 2 liradan 2,4 liraya yükseltilmişti.

Taahhütlü posta yolu nedir?

Taahhütlü Posta: Gönderiniz posta sistemine kayıt edilerek işlem yapılır. Postalama Talep Formunun üzerine bir barkod yapıştırılarak size iade edilir. ... Acele Posta: Bu gönderi çeşidiyle gönderiniz en kısa zamanda yerine ulaşır.

Sipariş numarası ne demek?

Sipariş numarası, abonelik / uygulama içi satın alma bilgilerinizi Google Play'den kontrol etmek için benzersiz bir tanımdır. Sipariş numarası, satın alındığı e-posta hesabınızdan veya Google fatura merkezinizden kontrol edilebilir.