Tanenin eş anlamlısı nedir?

İçindekiler:

  1. Tanenin eş anlamlısı nedir?
  2. Adet tane eş anlamlı mı?
  3. Gayretin eş anlamlısı ne demektir?
  4. Adetin kelime anlamı nedir?
  5. Türkçede adet olmak ne demek?
  6. Rüya eş anlamlısı nedir?

Tanenin eş anlamlısı nedir?

Tane kelimesi gündelik yaşamda çok sık kullanıldığı için, anlamlı sözcükleri de oldukça önemlidir. Bu doğrultuda TDK açısından bakıldığı zaman tane kelimesine karşılık olarak, 'adet' sözcüğü denk gelmektedir.

Adet tane eş anlamlı mı?

Türk Dil Kurumunda adet kelimesi sayı ve tane olarak değerlendirilmiştir. Eş anlamlı kelimeler yazılışları ve okunuşları farklı olsalar bile anlam bakımından aynı oldukları için eş anlamlı kelimeler birbirlerinin yerlerine kullanılabilirler. ... Adet kelimesi tane kelimesi ile aynı anlam barındırmaktadır.

Gayretin eş anlamlısı ne demektir?

Gayret Eş Anlamlısı İlk anlamı yani çabalamak olarak kullanılacak ise, eş anlamlıları şu şekilde olmalıdır; çaba, efor, uğraşmak, hız, himmet . Koruma anlamı taşımakta olan dilek kelimesinin ise eş anlamlıları şu şekilde olmalıdır; esirgeme ve kayırma.

Adetin kelime anlamı nedir?

Adet veya kanama olarak da bilinen regl, uterusun iç astarından düzenli olarak yaklaşık bir aylık periyotlarla kan ve mukozal dokunun uterus astarından boşaltılması işlemidir. Periyotlar genellikle 11 ila 14 yaş arasında başlar ve yaklaşık 51 yaşında menopoza girene kadar devam eder. Genellikle üç ila beş gün sürer.

Türkçede adet olmak ne demek?

Basitçe söylemek gerekirse regl bir kadının vücudunun artık ihtiyacı olmadığı dokuları dışarı atmasıdır. Bu doku rahimden gelir, burası kadın vücudunda bebeğin (fetüs) geliştiği yerdir.

Rüya eş anlamlısı nedir?

Rüya kelimesinin eş anlamlısı 'düş' olarak bilinir.