Ilacın muadili ne demek?

İçindekiler:

  1. Ilacın muadili ne demek?
  2. Orjinal muadili ne demek?
  3. Müdavil nedir?
  4. Muaddil ne demek?
  5. Eczacılar muadil ilaç verebilir mi?
  6. Muadil ilaç aynı midir?
  7. Muadil yedek parça ne demek?
  8. Muadil üründür ne demek?
  9. Mecruh kelime anlamı nedir?
  10. Müzekki nedir hadis?
  11. Eczacı neden muadil ilaç verir?
  12. Biyoeşdeğerlik ne demek?
  13. Eliksir ilaç ne demek?
  14. Orijinal ilaç ne demek?
  15. Jenerik ilaç mı orijinal ilaç mı?
  16. Muadil ilaç ne işe yarar?
  17. Muavili ne demek?
  18. Müdahilin anlamı nedir?
  19. Mecruh hangi dil?

Ilacın muadili ne demek?

Eşdeğer = muadil veya farmasötik eşdeğer; aynı etkin maddeyi yani bizleri tedavi edecek nitelikteki ilacı, aynı miktarlarda ve aynı formlarda içeren sadece farklı firmalar tarafından üretilen ve farklı isimleri olan ilaçlar demektir.

Orjinal muadili ne demek?

Sitemizdeki “Orijinal Parça Muadili” ibaresi şudur; Otomobil üreticileri kendileri parça imalatı yapmazlar, kendilerine uygun kalite ve özelliklerde ürün tedarik eden üreticiler seçmektedirler. Bu üreticilere Orijinal Parça Tedarikçisi (Original Equipment Manufacturer – OEM) denmektedir.

Müdavil nedir?

Eşit, denk, eşdeğer.

Muaddil ne demek?

2. Aşırılıktan kurtarıp ölçülü ve uygun duruma getiren (kimse veya şey). 3. Başka bir şekle sokan, olduğundan farklı duruma getiren, değiştiren (kimse veya şey).

Eczacılar muadil ilaç verebilir mi?

Yetkinin ötesinde, eczacılık mesleğinin gereklerinden biri olarak eczacı, hekimin hastasına reçete ettiği ilaçları, bilimsel bilgiye dayanarak, o ilacın o anda bulunmaması, hastanın ödeme gücü, sosyal güvenlik olanakları gibi koşulları dikkate alarak eşdeğer bir ilacı verebilir.

Muadil ilaç aynı midir?

Muadil ilaçlar ise patent süreleri bitmiş bu ilaçlarla aynı miktardaki aynı etken maddeye sahip ancak yardımcı maddeleri ve (daha sonra açıklayacağımız) etken maddelerinin parçacık boyutları farklı olabilen ilaçlardır ki, üretim aşamaları ve ilaçların kendileri orjinal ilaçlar kadar denetlenmez, çünkü muadil ilaçlar bu ...

Muadil yedek parça ne demek?

Tebliğin 3. maddesinin (s) bendinde eşdeğer yedek parça, “Bir motorlu aracın montajında kullanılan parçalarla eşdeğer kalitede olduğu varsa mevzuat gereği aranan mecburi standartlara uygunluğunun üreticisi tarafından belgelendirilmesi gereken parçalar” olarak tanımlanmıştır.

Muadil üründür ne demek?

Muadil, arzulanan bir şeyin, özelikle istenilen özeliği bakımından, diğeriyle neredeyse tamamen aynı olma durumudur. Örnek bir cümle ile açıklayacak olursak, 'Eczaneye gittim, ilacın aynısı yoktu ancak eczacı muadilini verdi.

Mecruh kelime anlamı nedir?

1. Yaralanmış, yaralı (kimse): Olup mecrûh peykân-ı kazâdan tâir-i devlet / Demâdem hûn akar çeşmim gibi şehbâl-i milletten (Leskofçalı Gālib).

Müzekki nedir hadis?

Hadis ve fıkıh âlimleri, bir râvinin rivayetini kabul edebilmek için onun adâlet ve zabt sahibi olmasını şart koşmuşlardır. ... Âdil bir kimsenin, durumu bilinmeyen başka bir şahsın âdil olduğunu belirtmesi (tezkiye*) râvinin adâletini gösterir. Bu işi yapan kimseye müzekkî veya muaddil denir.

Eczacı neden muadil ilaç verir?

Yetkinin ötesinde, eczacılık mesleğinin gereklerinden biri olarak eczacı, hekimin hastasına reçete ettiği ilaçları, bilimsel bilgiye dayanarak, o ilacın o anda bulunmaması, hastanın ödeme gücü, sosyal güvenlik olanakları gibi koşulları dikkate alarak eşdeğer bir ilacı verebilir.

Biyoeşdeğerlik ne demek?

Biyoeşdeğerlik: Farmasötik eşdeğer olan iki müstahzarın aynı dozda verilişinden sonra biyoyararlanımlarının ve etkilerinin benzer olmasıdır. Biyoeşdeğerlik çalışmalarında jenerik ürün, aynı etkin maddeyi aynı dozda içeren orjinal ürünle karşılaştırılır.

Eliksir ilaç ne demek?

8) ELİKSİR / İKSİR : Etkin madde ile birlikte su, alkol, şeker vekoku veren maddeler içeren sıvı ilaç şeklidir.

Orijinal ilaç ne demek?

yeni ilaçlar için kullanılan bir uluslararası terimdir. Orijinal ilaçlar, dünyanın bir çok ülkesinde güçlü yasalarla, patent ve veri koruma hakları şemsiyesi altında belli bir süre boyunca korunurlar. Bu süre içinde, başka bir ilaç şirketinin, bu ilacın benzerini üretmesine izin verilmez.

Jenerik ilaç mı orijinal ilaç mı?

Jenerik ilaç, orijinal bir ilaca eşdeğer bir alternatif olan ilaçtır. Jenerik ilaçlar, orijinal marka ürünlerle aynı aktif bileşenleri içerir ve orijinalleriyle aynı kuvvetlerde ve dozaj formlarında bulunur. Jenerik ilaç vücudunuzda aynı şekilde çalışmalı ve orijinal ilaçla aynı tedavi sonucunu vermelidir1.

Muadil ilaç ne işe yarar?

Eşdeğer ilaçlar, referans ilaçlarla aynı özelliklere sahip olduğu, dolayısıyla, hasta üzerinde aynı tedaviyi sağladığı bilimsel çalışmalarla kanıtlanan ve referans ilaçların koruma süreleri bittikten sonra satışa sunulan ürünlerdir. Bir eşdeğer ilaç, referansıyla aynı etkinlik, kalite ve güvenilirliktedir.

Muavili ne demek?

TDK kaynaklarına göre, istenilen veya çok arzulanan bir şeyin olmaması veya kalmamış olması sebebiyle, onun yerine verilen veya verilmesi teklif edilen, eş değerlisi, denk olanı anlamına gelmektedir. Sıfat olarak, cümlede yerini almaktadır.

Müdahilin anlamı nedir?

Müdahil, yargılama başladıktan sonra ceza yargılamasına katılan kişidir. Müşteki (ya da şikayetçi) yargılama başladıktan sonra davaya katıldığı taktirde müdahil sıfatını alır. Suçtan zarar gören kişinin davaya müdahil olma talebi mahkemece kabul edilirse, bu kişi “katılan” sıfatını alır.

Mecruh hangi dil?

Mecruh kelimesi Arapça kökenlidir.