IMEI aktiflik sorgulama nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. IMEI aktiflik sorgulama nasıl yapılır?
  2. IMEI hangi telefona ait sorgulama?
  3. IMEI kaydı nasıl öğrenilir?
  4. Telefon kimin üzerine kayıtlı?
  5. Msisdn nasıl bulunur?
  6. Cep telefonunun kaçak olup olmadığı nasıl anlaşılır?
  7. Bir telefonun pasaport kayıtlı olduğu nasıl anlaşılır?
  8. Telefonun yurt dışı olup olmadığı nasıl anlaşılır?
  9. Turk Telekom hattım kimin üzerine kayıtlı?
  10. Telefon numarası kime ait ücretsiz?
  11. IMEI Msisdn Eşleşme Sorgulama nedir?
  12. Pasaport kayıtlı telefonu başkası kullanabilir mi?
  13. Telefon kaçak mı değil mi?
  14. IMEI kayıtlı mı?

IMEI aktiflik sorgulama nasıl yapılır?

Telefon alan herkesin kolaylıkla kontrol edebileceği bu numaralar telefonun arka kapağının ardında yapışkanda yazan ile ekrandaki imei kodunun eşleşmesiyle anlaşılabilmektedir. 15 haneden oluşan imei numaralarını *#06# tuşlayarak ana ekrandan ve telefon arkasındaki barkoddaki numara ile eşleştirerek öğrenebilirsiniz.

IMEI hangi telefona ait sorgulama?

Bu hizmet ile mobil cihazınızın yasal yollar ile ithal edilip edilmediğini ve kayıp/çalıntı olup olmadığını, cihazınıza ait IMEI numarasını sorgulatarak öğrenebilirsiniz. IMEI numaranızı, cihazınızın numara çevirme ekranına *#06# yazarak öğrenebilirsiniz.

IMEI kaydı nasıl öğrenilir?

Kayıt başvurusundan sonra cihazın kayıt edilip edilmediğini nasıl öğrenebilirim? Cihazın kayıtlı olup olmadığı; e-Devlet kapısı üzerinden ( https://www.turkiye.gov.tr/imei-sorgulama ) veya BTK Bilgi ve İhbar Merkezi (Tüketici İletişim Merkezi-120) aranarak öğrenilebilmektedir.

Telefon kimin üzerine kayıtlı?

- "KIM" yazıp boşluk bırakıp 10 haneli GSM numarası' nı yazarak 7048' e sms gönderebilirsiniz. * 11842 yoluyla dilerseniz isim - soyad bilgilerinden dilerseniz telefon numarasından sorgulama yapabilirsiniz. 7048' den sms yoluyla ise sadece GSM numarasının kimin adına kayıtlı olduğu sorgulanabilir.

Msisdn nasıl bulunur?

Telefonun arama kısmından *#06# tuşlarsanız telefonun imeisi yazar.

Cep telefonunun kaçak olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Telefonun IMEI kodu E-Devlet'in IMEI sorgulama sayfasından IMEI kodunu sorgulayabileceğiniz gibi ekrana *#06# yazıp arama tuşuna basarak da IMEI numarasını sorgulayabilirsiniz. Cihazın marka ve model bilgilerini kıyasladıktan sonra aynı sayfadaki kayıt durumu kısmını da incelemelisiniz.

Bir telefonun pasaport kayıtlı olduğu nasıl anlaşılır?

Birinci yöntem ve kolay olanı, cihaz menüsünden telefon uygulamasına girip, aranacak numara bölümüne *#06# tuşlamak ve arama yapmak. Kısa süre içerisinde ekrana barkod ile birlikte bir dizi numara gelecek.

Telefonun yurt dışı olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Cep telefonda *#06# tuşlayarak telefonun seri numarasını (IMEI numarası) tespit edilebilir. Kısaca mobil cihazlara ait uluslararası elektronik kimlik bilgisini gösteren numaraya IMEI adı verilmektedir.

Turk Telekom hattım kimin üzerine kayıtlı?

11855'e SMS göndererek: *100# ile: *100# tuşlaması yaparak ulaştığınız *100# menüsünde İşlemler'in içinden Bilinmeyen Numaralar Servisi'ne ulaşabilir, kayıt, isme ve numaraya göre sorgulama işlemlerinizi yapabilirsiniz.

Telefon numarası kime ait ücretsiz?

Adım #1: Telefonunuzun arama ekranını açın. Adım #2: *100# numaralarını tuşlayın ve arama yapın. Adım #3: İşlemler menüsü açılacak. Adım #4: Menüden Bilinmeyen Numaralar Servisi'ni açın.

IMEI Msisdn Eşleşme Sorgulama nedir?

Bu hizmeti kullanarak elektronik kimlik bilgisi değiştirilmiş cihazların bir GSM hattı ile eşleşip eşleşmediği sorgulanabilir. Elektronik kimlik bilgisi değiştirilmiş cihazla eşletirme yapılmış bir hat, kayıtlı olan herhangi bir cihazda sorunsuz olarak kullanılabilmektedir.

Pasaport kayıtlı telefonu başkası kullanabilir mi?

Başkasının pasaportuna kayıt yaptırıp kendi adınıza kayıtlı hatla kullanamazsınız. Telefon sadece kayıt yapıldığı kişinin hattıyla çalışabilir. 1 Haziran 2019 itibariyle IMEI kaydı yapılan telefonlar, sadece pasaport sahibinin adına kayıtlı olan hatlarla çalışabilecek.

Telefon kaçak mı değil mi?

Cihazınızın kaçak ya da çalıntı bir cihaz olmadığını sorgulamak için Bilgi Teknolojileri Kurumu'nun E-Devlet üzerinden kullanabileceğiniz güzel bir aracı var. Telefonunuzda arama kısmına yazacağınız *#06# koduyla cihazınızın IMEI kodunuzu öğrenmekle başlayın.

IMEI kayıtlı mı?

Cihazın kayıtlı olup olmadığı hakkında bilgi; E-devlet kapısı üzerinden https://www.turkiye.gov.tr/imei-sorgulama alanından sorgulama yapılarak veya Kurumumuzun BTK Tüketici İletişim Merkezi'nden (120) öğrenilebilmektedir.