Şivlilik Geleneği nereden geliyor?

İçindekiler:

  1. Şivlilik Geleneği nereden geliyor?
  2. Konya'da şivlilik hangi gün?
  3. Konya 2021 şivlilik olacak mı?
  4. Konya Şivlilik olacak mı?
  5. Konya'da şivlilik var mı?
  6. Konya'da şivlilik yasaklandı mı?
  7. Şivlilik ne demektir?
  8. Konyada Fener Alayı nerede?
  9. Fener alayı Konya nedir?
  10. Fener alayında ne yapılır?
  11. 2021 Regaip Kandili ne zaman?
  12. Regaip kandili ne zaman 2021 Mesajlari?
  13. Regaip Kandili ne güzel mesajlar?
  14. Regaip Kandili nedir neden kutlanır?
  15. Regaip Kandili ne demektir ne anlama gelir?

Şivlilik Geleneği nereden geliyor?

İsmail Detseli bir Konya geleneği olan Şivlilik'in tarihçesini yazdı ... Şivlilik, Konya'ya has bir gelenektir. Üç ayların başlangıcı olan Receb ayının ilk Perşembe günü, Regaip kandili Konya'da “Şivlilik Günü” olarak kutlanır. Bu günü Konya merkezi ve köyleri halkı, ilk namaz olarak da adlandırır.

Konya'da şivlilik hangi gün?

Konya'da, üç ayların başlangıcı Regaip Kandili'nin sabahında çocukların kapı kapı dolaşıp evlerden şekerlemeler topladığı "şivlilik" etkinliği bu yıl, şubat ayına denk geliyor. Regaip Kandili, bu yıl 18 Şubat Perşembe günü idrak edilecek. Dolayısı ile şivlilik de 17 Şubat Çarşamba akşamına denk geliyor.

Konya 2021 şivlilik olacak mı?

Konya Valiliği 'Şivlilik' ile ilgili yaptığı açıklamada, 'Kültürel mirasın bir parçası olarak kutlanan şivlilik etkinliklerinin kalabalıklara sebebiyet vereceği ve Covid-19 salgını için risk oluşturabileceğinden 2021 yılı için etkinlik yapılmasına müsaade edilmemesine, yukarıda belirtilen esaslar doğrultusunda ...

Konya Şivlilik olacak mı?

Konya'da üç ayların başlangıcı olan Regaip Kandili öncesi gerçekleştirilen 'Şivlilik' İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı bu yıl gerçekleştirilmeyecek. Konya'da üç ayların başlangıcı olan Regaip Kandili öncesi gerçekleştirilen 'Şivlilik' İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı bu yıl gerçekleştirilmeyecek.

Konya'da şivlilik var mı?

Şivlilik, Konya'da yüzyıllardır bayram havasında geçirilen bir gelenek. Regaip Kandili sabahında çocuklar, kapı kapı dolaşıp şeker toplardı.

Konya'da şivlilik yasaklandı mı?

Konya'da üç ayların başlangıcı olan Regaip Kandili öncesi gerçekleştirilen 'Şivlilik' İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı bu yıl gerçekleştirilmeyecek. Konya'da üç ayların başlangıcı olan Regaip Kandili öncesi gerçekleştirilen 'Şivlilik' İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı bu yıl gerçekleştirilmeyecek.

Şivlilik ne demektir?

Şivlilik, Konya'da Hicri takvime göre üç ayların başlangıcı olan recep ayının ilk perşembesini cumaya bağlayan gecede ve Regaip Kandili sabahı çocuklarca yapılan kandil kutlama geleneğidir. Konya'da bu güne “ilk namaz” adı da verilir.

Konyada Fener Alayı nerede?

Konya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi ve Kılıçarslan Gençlik Merkezi tarafından, mübarek üç ayların başlangıcı nedeniyle her yıl olduğu gibi bu yıl da Kültürpark'ta şivlilik ve fener alayı programı düzenledi.

Fener alayı Konya nedir?

Peki, fener alayı nedir? Fener alayı ne zaman? Şivilik Konya'da Hicri takvime göre üç ayların başlangıcı olan recep ayının ilk perşembesini cumaya bağlayan gecede ve Regaip Kandili sabahı çocuklarca yapılan kandil kutlama geleneğidir. Konya'da bu güne “ilk namaz” adı da verilir.

Fener alayında ne yapılır?

Fener alayı, bayramların gecelerinde veya sosyal spor veya diğer amaçlı topluluklar tarafından, halkın ellerinde meşale veya fenerler ile yaptıkları gösterilere verilen isimdir. Halk tarafından gündüzleri kutlanan zaferlere "Zafer Alayı", geceleri yapılan kutlama gösterilerine ise "Fener Alayı" deniliyordu.

2021 Regaip Kandili ne zaman?

Mübarek üç aylar Receb ayı ile başlıyor. Mübarek üç aylar 13 Şubat 2021 Cumartesi günü ile başladı. Üç aylardaki ilk kandil Regaip kandilidir. Regaip kandili 18 Şubat Perşembe günüdür.

Regaip kandili ne zaman 2021 Mesajlari?

Müslüman alemi için büyük bir öneme sahip olan Regaip Kandili 18 Şubat 2021 tarihinde(bugün) idrak edilecek. Üç ayların başlangıcıyla birlikte gelen Regaip Kandili için güzel, anlamlı, dualı kandil mesajları aratılmaya başlandı.

Regaip Kandili ne güzel mesajlar?

Regaib Kandiliniz mübarek olsun.. – Yağmur yüklü bulutlar gibi gelen, eteğindeki hayır cevherlerini başımıza boşaltan ve bizlere mutluluk veren kandilin, büyüsüne kapılmanız dileğiyle. Nice kandiller. – Yükü sevgi, özü saygı, gücü barış, süsü hoşgörü olan mübarek Regaib kandilinizi kutlarım Allah'a emanet olun.

Regaip Kandili nedir neden kutlanır?

Regâib, arapça bir kelimedir ve “reğa-be” kökünden gelmektedir. “Reğa-be”, kelime olarak, herhangi bir şeyi istemek, arzulamak, ona karşı meyletmek ve onu elde etmek için çaba sarf etmek demektir. Bu geceye Regaib gecesi ismini melekler vermişlerdir. ...

Regaip Kandili ne demektir ne anlama gelir?

Regaip, kelime olarak “bol sevap ve mükâfat, faziletli amel” anlamlarını taşır. Regaip Kandili ise üç aylardan birincisi olan Recep ayının ilk Cuma gecesi idrak edilir.