Atatürk'ün babası ölünce hangi çiftliğe taşındılar?

İçindekiler:

  1. Atatürk'ün babası ölünce hangi çiftliğe taşındılar?
  2. Atatürk Babası ölünce nereye gitti?
  3. Mustafa Kemal Atatürk Okulu bitirince ne oldu?
  4. Atatürk'ün gerçek ailesi kimdir?
  5. Kızıl Hafız Ahmet Efendi nereli?

Atatürk'ün babası ölünce hangi çiftliğe taşındılar?

Başka bir deyişle Atatürk, babası vefat ettikten sonra dayısının çiftliğine gitmiştir. Ayrıca Mustafa Kemal burada 6 kay süresince kalmıştır. Bu durum Mustafa Kemal'in öğrenim hayatına bir süre ara vermesine neden olmuştur ancak kısa bir süre sonra okula devam etmek üzere Selanik'teki teyzesinin yanına gitmiştir.

Atatürk Babası ölünce nereye gitti?

Küçük Mustafa, Haziran 1887'de başladığı ilköğrenimine bir süre annesinin arzusuna uyarak Hafız Mehmet Efendi Mahalle Mektebi'nde devam etti. Fakat çok geçmeden babasının isteği ile Selanik'te çağdaş usullerle öğretim yapan Şemsi Efendi Mektebi'ne geçti ve ilkokulu burada bitirdi.

Mustafa Kemal Atatürk Okulu bitirince ne oldu?

Genç Mustafa Kemal, Manastır Askerî İdadisi'ni de başarı ile bitirerek 13 Mart 1899 tarihinde İstanbul'da Harp Okulu'na girdi. 3 senelik başarılı bir Harbiye öğreniminden sonra 10 Şubat 1902'de bu okulu Teğmen rütbesiyle bitirdi ve öğrenimine Harp Akademisi'nde devam etti. 1903 yılında Üsteğmen olmuştu. 11 Ocak 1905 ...

Atatürk'ün gerçek ailesi kimdir?

Atatürk'ün babası Ali Rıza Efendi burada takriben 1839'da dünyaya gelmiştir. Babası Kızıl Hafız Ahmet Efendi'dşr. Kızıl Hafız Ahmet Efendi'nin, Kızıl Hafız Mehmet Emin Efendi isminde bir erkek, bir de Nimeti Hanım isminde bayan iki kardeşi vardır.

Kızıl Hafız Ahmet Efendi nereli?

Dedesi Ahmet Efendi ve Amcası Hafız Mehmet Emin Efendi'nin taşıdıkları Kızıl lakabının, Kocacık Yörüklerinin Orta Asya'dan gelerek Anadolu'da Konya-Karaman Bölgelerinde yaşayan Kızıloğuz Türkmenlerinden kaynaklandığı ileri sürülmektedir. Falih Rıfkı Atay'ın aktardığına göre, 1830'larda Selanik'e Söke'den göç etmiştir.