Nasıl Danıştay Savcısı olunur?

İçindekiler:

  1. Nasıl Danıştay Savcısı olunur?
  2. Danıştay savcı ne iş yapar?
  3. Danistay savcısı nedir?
  4. Danıştay Savcısı Hangi bölüm?
  5. Vatandaş savcı ile görüşebilir mi?
  6. Danıştay Savcısı kim atar?
  7. Danıştay görev ve yetkileri nelerdir?
  8. Savcı olmak icin hangi liseye gidilir?
  9. Işletme mezunu savcı olabilir mi?
  10. Hakimden randevu nasıl alınır?
  11. Hakim kararını neye göre verir?

Nasıl Danıştay Savcısı olunur?

DANIŞTAY SAVCISI Danıştay savcısı olmak isteyen kişiler ise öncelikle Hukuk Fakültesi ya da İktisadi ve İdari Bilimler, İktisat ve Maliye gibi fakültelerin 4 yıllık öğretim programlarını tamamlamalıdır.

Danıştay savcı ne iş yapar?

Savcı; ihbar, şikayet ya da farklı bir kanal aracılığı ile kanuna aykırı bir durum tespit ettiği zaman, konuyu hukuk çerçevesinde inceleyip, araştırma ve soruşturma yapan kişidir. Savcılar, kanunlarda kamu davası açılmasının gerekli olduğu durumlarda, şikayet olmasa dahi araştırma ve soruşturma yapabilir.

Danistay savcısı nedir?

Savcıların görevi kısaca devlet adına hareket edip kanuna aykırı işlenmiş herhangi bir suç hakkında araştırma ve soruşturma yapmak, elde edilen veriler doğrultusunda iddianame hazırlamaktır. ... Bazı savcılar, Danıştay davalarında görev alabilirler ve bu savcılara ise “Danıştay savcısı” denir.

Danıştay Savcısı Hangi bölüm?

Danıştay Savcısı olmak için ise üniversitede İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden de mezun olabilirsiniz. Bunun yanında elbette ki bu savcılık çeşidi için de hukuk fakültesi ayrı bir seçeneği oluşturmaktadır.

Vatandaş savcı ile görüşebilir mi?

Hakim ve savcıyla ne vatandaş ne de avukatlar istedikleri zaman görüşemeyecek. ... Henüz yaşama geçirilmeden iptali istenen uygulama, tüm Türkiye'de yaşama geçirilirse hakim ve savcılarla hiç kimse adliye binasında görüşemeyecek.

Danıştay Savcısı kim atar?

Bu sorunun yanıtı şekilde olmaktadır: Danıştay üyelerinin 1/4 'nün Cumhur Başkanı tarafından seçilmekte olup 3/4 'ü ise Hakimler ve Savcılar Kurlu tarafından seçilir.

Danıştay görev ve yetkileri nelerdir?

Danıştay, temyiz incelemesi yapmak, idare hukukunu ilgilendiren bazı konularda diğer devlet kurumlarına görüş bildirmek ve bazı davalara ilk derece mahkemesi sıfatıyla bakmakla görevlidir. Danıştayın görevleri ve işleyişi 2575 sayılı Danıştay Kanunu ile belirlenmiştir.

Savcı olmak icin hangi liseye gidilir?

Meslek lisesi mezunları da üniversitede hukuk fakültesi okuyabilmektedir. Artı bir puan olarak lisede Anadolu Lisesi tercih edilmelidir. Anadolu Liseleri arasında da ilgili yerdeki yani bölgedeki en yüksek puanlı alan Anadolu Lisesine giriş sağlanmalıdır.

Işletme mezunu savcı olabilir mi?

İİBF, SBF, İktisat, İşletme vb. Fakültelerden Mezun Olanlar da Hâkimlik Sınavını Kazanmaktadırlar. ... Gerçekten de İİBF, SBF ve iktisat fakültesi mezunları da, hukuk fakültesi mezunları gibi, idarî yargı hâkimlik sınavına girmekte ve ancak bu sınavı başarırlarsa hâkim adayı olabilmektedirler.

Hakimden randevu nasıl alınır?

ALO 182 İLE RANDEVU ALMAK Hasta TC kimlik numarası, randevu alınacak hastane, doktor ve randevu tarih ve saati belirlendikten sonra hastaya yakınlık derecenizi de belirtmelisiniz.

Hakim kararını neye göre verir?

Anayasa'nın 138'inci maddesi açık bir dille “Hâkimler görevlerinde bağımsızdır; Anayasa'ya, kanuna ve hukuka uygun olarak vicdani kanaatlerine göre hüküm verirler” diyor.