Aile hekimi askerlik muayenesi nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Aile hekimi askerlik muayenesi nasıl yapılır?
  2. Askerlik muayenesi nerede yapılır 2020?
  3. Askerlik için aile hekimi şart mı?
  4. Askerlik muayenesi ne zaman 2021?
  5. Askerlik muayenesi e devletten nasıl yapılır?
  6. Askerlik için sağlık raporu nasıl alınır?
  7. Internet üzerinden askerlik muayenesi nasıl yapılır?
  8. Askerlik için sağlık raporu nereye verilir?

Aile hekimi askerlik muayenesi nasıl yapılır?

Bunun için sisteme E devlet şifresi ve TC kimlik numarası ile giriş yapılır. Sisteme giriş yapıldıktan sonra gerekli adımlar takip edilerek işlem başlatılır. Askere gidecek olan kişi bu işlemin ardından kayıtlı olduğu Aile Sağlığı Merkezi'ne giderek askerlik muayenesini olur.

Askerlik muayenesi nerede yapılır 2020?

Sağlık muayeneleri; öncelikle yükümlünün kayıtlı olduğu aile hekimi, yoksa müracaat ettiği askerlik şubesine en yakın resmî sağlık kuruluşundaki hekim tarafından yapılır.

Askerlik için aile hekimi şart mı?

Yükümlü askerlik öncesi sağlık muayene sürecini başlatabilmek için e-Devlet sistemine giriş yapar. ... Yükümlü süreci başlatmamış ise Aile Hekiminin Askerlik Raporu için muayene işlemi yapmasına gerek yoktur.

Askerlik muayenesi ne zaman 2021?

1 Ocak 2021'de askerlik çağına girecek 2002 doğumlu yükümlülerden kanuni erteleme hakkı bulunmayanlar ile ertelemeleri 2021 yılı içinde sona ereceklerin 1 Ocak-31 Aralık 2021 tarihlerinde yoklamalarını yaptırmaları gerektiği bildirildi.

Askerlik muayenesi e devletten nasıl yapılır?

Yoklama başvurusu ve yoklama başvurusu takibi e-Devlet aracılığıyla yapılıyor. e-Devlet sistemine giriş yaparak site içi arama alanına 'Milli Savunma Bakanlığı' yazarak 'ASAL yoklama başvurusu' ekranına girerek başvuru ekranına ulaşılabilir.

Askerlik için sağlık raporu nasıl alınır?

Askerlik işlemleriniz için almanız gereken Sağlık Raporları ve Askerliğe Elverişlidir onayı aile hekimlerinden alınabilmektedir. Aile Hekimleri bu hizmetleri ücretsiz olarak vermektedir. Askerlik için temin etmeniz gereken sağlık raporu ücretsizdir.

Internet üzerinden askerlik muayenesi nasıl yapılır?

Kamu Uygulamaları Merkezi web sayfasında sisteme giriş yaparak, sol menüdeki “e-Hizmetler” bağlantısına tıkladıktan sonra gelen listede “Sağlık Bakanlığı” altında bulunan “Askerlik Yoklaması Sağlık Muayenesi İşlemleri” bağlantısına tıklayarak hizmete erişebilirsiniz. Aile hekimi değilseniz bu hizmeti kullanamazsınız.

Askerlik için sağlık raporu nereye verilir?

Sağlık muayeneleri; öncelikle yükümlünün kayıtlı olduğu aile hekimi, yoksa müracaat ettiği askerlik şubesine en yakın resmî sağlık kuruluşundaki hekim tarafından yapılır.