Beysehir Gölü hangi ilde?

İçindekiler:

  1. Beysehir Gölü hangi ilde?
  2. Beyşehir Gölü Türkiye haritasında nerededir?
  3. Beyşehir nasıl bir göldür?
  4. Beyşehir gölü nasıl oluştu?
  5. Tuz Gölü nerede hangi şehirde?
  6. Beyşehir nasıl bir yer?
  7. Beyşehir gölünün etrafı kaç kilometre?
  8. Beyşehir gölüne girilir mi?
  9. Beyşehir Gölü ne?
  10. Akşehir ve Eber Gölü hangi bölgemizdedir?
  11. En büyük tuz gölü nerede?
  12. Tuz Gölü hangi ile bağlı?

Beysehir Gölü hangi ilde?

Beyşehir Gölü
KonumAkdeniz, Türkiye
Koordinatlar37°47′0″K, 31°33′0″D
ÇıkışlarıÇarşamba Çayı
Havza ülkeleriTürkiye, Konya, Isparta
11 satır daha

Beyşehir Gölü Türkiye haritasında nerededir?

İç Anadolu bölgesinde yer alan Beyşehir Gölü, Konya ilçesinde yer almaktadır.

Beyşehir nasıl bir göldür?

Beyşehir gölü kapladığı alan bakımından Türkiye'nin 3'üncü büyük gölü ve aynı zamanda ülkenin en büyük tatlı su gölüdür. Su seviyesine göre (1.121 - 1.125 metre) 6 kilometrekarelik bir alanı kaplar. ... Beyşehir Gölü üzerinde ortalama olarak 33 tane irili ufaklı ada vardır.

Beyşehir gölü nasıl oluştu?

Beyşehir Gölü, etrafında yer alan dağların yükselmesi ile oluşmuştur. Bu göl Anamas ve Sultan Dağları arasında meydana gelmiştir. Bu iki dağ arasında yer alan fayın sonucunda tektonik yapılı olan Beyşehir Gölü oluşmuştur.

Tuz Gölü nerede hangi şehirde?

Türkiye'nin en büyük olan üçüncü gölü Tuz Gölü günümüzde İç Anadolu Bölgesi'nde yer alır. En çok aranan göller arasında yer alan Tuz Gölü Ankara'nın ilçesi olan Şereflikoçhisar sınırlarına oldukça yakındır. Tuz Gölünün diğer kıyısı ise Ankara Konya yolu üstündeki Cihanbeyli ilçesinde yer alır.

Beyşehir nasıl bir yer?

Beyşehir ilçesi, Batı Toroslar arasında yer alan, çukur bir bölgedir. Bu çukur Beyşehir Gölü'nü de içine alan büyük bir alandır. ... Önemli bir geçit noktası olan Beyşehir, Akdeniz Bölgesi'nin Göller Yöresi'nde yer alır. İlçe, Akdeniz'e 65 km uzaklıktadır.

Beyşehir gölünün etrafı kaç kilometre?

Yüzölçümü 651 kilometrekare, uzunluğu 45 kilometre, en geniş yeri 25 kilometredir. Çevresi, yüksekliği 2 bin metreyi aşan dağlarla çevrilidir. Deniz seviyesinden yüksekliği ise 1.115 metredir. Gölün içinde pek çok ada vardır.

Beyşehir gölüne girilir mi?

Gölün kenarında güzel piknik alanlari var. Ayrıca biraz içeride kamp alanları ve plaj var. Giriş ücretli olmasına rağmen halk plajından beterdi.

Beyşehir Gölü ne?

Göller yöresinde yer almakta olup, ülkemizin en büyük tatlı su gölüdür. Beyşehir Gölü çevresi, 20.02.1993 tarihi itibariyle Milli Park Statüsü'ne alınmış olup, milli park alanı hektardır. ... Yüzölçümü 651 kilometrekare, uzunluğu 45 kilometre, en geniş yeri 25 kilometredir.

Akşehir ve Eber Gölü hangi bölgemizdedir?

Alan Tanımı: İdari olarak Konya ve Afyonkarahisar illeri sınırları içerisinde yer almaktadır. Akarçay Kapalı Havzası'nda yer alan birbirine bağlı iki göldür.

En büyük tuz gölü nerede?

Büyük Tuz Gölü (İngilizce: Great Salt Lake), ABD'nin Utah eyaletinin kuzeyinde, batı yarımkürenin en büyük tuzlu gölüdür.

Tuz Gölü hangi ile bağlı?

Tuz Gölü Özel Çevre Koruma Bölgesi idari olarak Ankara, Konya ve Aksaray illeri sınırları içindedir. Tuz Gölü; İ Anadolu Bölgesi'nde, doğudan Kızılırmak Masifi, güneyden Obruk, batıdan Cihanbeyli ve kuzeyden Haymana platolarıyla çevrili çukur alanın kuzeydoğusundaki en alçak bölümünde yer almaktadır.