Kompakt ne demek türkçe sözlük?

İçindekiler:

  1. Kompakt ne demek türkçe sözlük?
  2. Kompakt olmak ne demek?
  3. Kompakt madde nedir?
  4. Araç kiralamada kompakt ne demek?
  5. Tekstilde kompakt ne demek?
  6. Kompanse etmek ne demek TDK?
  7. Kompakt bina ne demek?
  8. Kompakt oynamak ne demek?
  9. F segmenti araçlar hangileri?
  10. Sipp nedir?
  11. Kompakt iplik ne demek?
  12. Open end iplik ne demek?
  13. Kompanse ne demek tıp?
  14. Kompanze ne demek tip?
  15. Enerji etkin bina ne demek?
  16. Compact futbol ne demek?
  17. Kompakt ev ne demek?
  18. G segmenti araçlar hangileri?
  19. B segmenti mi C segmenti mi?
  20. PRI telefon hattı nedir?

Kompakt ne demek türkçe sözlük?

Türk dil kurumunun kompakt kelimesi için kullandığı tanım sıkı ve yoğundur. Sıkı ve yoğun kelimelerinin yerine kompakt kelimesi kullanılabilir.

Kompakt olmak ne demek?

Kompakt kelimesi Türkçede yaygın olarak kullanılır ancak tam olarak ne anlama geldiği bilinmez. ... Her iki anlamı üzerinden de Türkçede yaygın değerlendirilen sözcükler içerisinde bulunuyor. Genel olarak TDK üzerinden daha çok, 'sıkı ve yoğun' anlamları eşliğinde değerlendirilir.

Kompakt madde nedir?

Kısaca reçine emdirilmiş kraft kâğıtlarının belirli ısı ve basınç altında preslenmesi ile oluşan plakalara kompakt laminat denir. Laminat: İsteğe göre renklendirilmiş, (genellikle siyah) reçine emdirilmiş kraft kâğıtlarının ve üzerine dekor kağıdı ve koruyucu tabaka ile tek yüz kaplanması ile oluşur.

Araç kiralamada kompakt ne demek?

Araba kiralamada kompakt arabalar orta boylu olup sıklıkla (ancak her zaman değil) hatchback'tir ve kısa gezilerde dört kişi, uzun gezilerde ise iki veya üç kişi için uygundur.

Tekstilde kompakt ne demek?

Kompakt iplikçilikte, ipliği oluşturan liflerin büyük bir çoğunluğu iplik yapısı içerisine daha iyi katıldığından, konvansiyonel ring ipliği ile karşılaştırıldığında daha az tüylü, daha düzgün yüzeyli, daha mukavemetli, uzama oranı daha yüksek ve daha sıkı iplik yapısı ortaya çıkmaktadır.

Kompanse etmek ne demek TDK?

karşılamak; eksikliğini gidermek, fazlalığı almak, normalize etmek.

Kompakt bina ne demek?

Kompakt Bina: Binanın şeklinin ve ebatının mümkün mertebe kompakt olması sağlanmalıdır. Çatı alanı ve dış duvar alanlarının azaltılması, hem bu alanlardan (bina kabuğundan) kaynaklanacak ısı kaybının azalması hem de toplam inşaat maliyetinin düşmesi anlamına gelir.

Kompakt oynamak ne demek?

Kompakt Futbol oynayan bir takım savunmayı da takım halinde yapar, hücumu da. Yani bir takımda herkes savunmacı, herkes hücumcudur. Konyaspor'da bunu Türkiye Süper Ligi'nde yapan en iyi takımlardan. ... Konyaspor'un kendi alanında takım halinde yaptığı savunmaya bir örnek.

F segmenti araçlar hangileri?

Özel üretim veya ultra lüks markaların dışında alınabilecek en lüks otomobillerden oluşan F Segmenti; Audi A8, Mercedes-Benz S-Serisi, BMW 7 Serisi ve Jaguar XJ gibi temel temsilcilere sahip.

Sipp nedir?

SIP (Session Initiation Protocol), birden fazla kullanıcı arasında, multimedia oturumlarını ve VoIP telefon görüşmelerini başlatmak, yönetmek ve sonlandırmak için kullanılan, bir uygulama katmanı protokolüdür. “Oturum Açma Protokolü” olarak türkçeleştirilebilir.

Kompakt iplik ne demek?

Kompakt iplikçilikte, ipliği oluşturan liflerin büyük bir çoğunluğu iplik yapısı içerisine daha iyi katıldığından, konvansiyonel ring ipliği ile karşılaştırıldığında daha az tüylü, daha düzgün yüzeyli, daha mukavemetli, uzama oranı daha yüksek ve daha sıkı iplik yapısı ortaya çıkmaktadır.

Open end iplik ne demek?

Open end ipliği, üretim yönteminden dolayı iplik yapısındaki elyaflar belirli bir düzensizlik göstermektedir. Fakat bu düzensizlik iplik boyunca hep aynıdır. Open end ipliğinde uniformluk ön plandadır. Örneğin; düzgünsüzlük açısından iplik boyunca değişim ring ipliğe göre % 10-20 daha iyi özellik gösterir.

Kompanse ne demek tıp?

karşılamak; eksikliğini gidermek, fazlalığı almak, normalize etmek. ingilizce compensate fiilinden arak; agza otursun, yabanci kelime kullanilsin da dinleyen hasta olsun temali bir cali$ma.

Kompanze ne demek tip?

Genel tanımı itibariyle kompanzasyon teknik açıdan; Endüktif ve kapasitif etki ile beraber, voltaj ile akım arasındaki faz kaymasını sıfıra yakın bir oranda tutma işlemine kompanzasyon denmektedir.

Enerji etkin bina ne demek?

Enerji etkin bina; Tasarım aşamasında alınan önlemlerle daha az enerjiye ihtiyaç duyan, İhtiyaç duyduğu enerjiyi yenilenebilir kaynaklardan karşılayan, Sağlanan enerjiyi en verimli şekilde kullanarak minimum salınım yapan bina olarak tanımlanabilir.

Compact futbol ne demek?

Takım halinde futbol ya da takımı kapsayan hareketli futbol diyebiliriz Kompakt Futbol için… Daha da sadeleştirirsek, Kompakt Futbol, oynayan bir takım savunmayı da takım halinde yapar, hücumu da. ... Bütün futbolcular, oyundadır ve maç boyunca top ile pozisyonu takip eder.

Kompakt ev ne demek?

Kompakt evin özelliğini iç mekanlarda da hissedeceğiniz projede salon tasarımı mutfakla iç içe bulunuyor. Hem küçük alandan verim sağlamak hem de ekonomik olması bakımından evin her köşesinde fonksiyonellik ön planda tutulmuş denebilir. Ancak mimarlar konforlu bir yaşam alanı oluşturmaya da özen gösterdiler.

G segmenti araçlar hangileri?

G Segment: Spor araçlar Şehir trafiğinde kullanıma uygun spor arabalar bu çatı altında toplanır ve S Segment olarak da bilinir. Ferrari, Lamborghini, Porsche ve Maserati gibi markaların bazı modelleri bu segmentte değerlendirilir.

B segmenti mi C segmenti mi?

Bunlara örnek olarak verilebilecek otomobiller; Peugeot 107, Volkswagen Fox gibi araçlardır. B Segmenti; araç türlerinin boyları 370-400 cm santimetre arasında yer alan araçlar olarak değerlendirilirler. ... C segmenti; araçlar orta sınıfa hitap eden araçlar olarak da bilinmektedir.

PRI telefon hattı nedir?

PRI Nedir? Bir PRI (Primary Rate Interface) sistemi tek bir fiziksel hat üzerinde çalışır. Avrupa'da ve Türkiye'de çoğunlukla kullanılan PRI çözümü olan bir E1 bağlantısında toplamda, eş zamanlı kullanılabilen 30 ses kanalı vardır (Kuzey Amerika'da kullanılan T1'de ise 23).