Yeminli mali müşavirlik ne demek?

İçindekiler:

  1. Yeminli mali müşavirlik ne demek?
  2. Yeminli mali müşavir olmak için kaç yılda olunur?
  3. Kaç tane yeminli mali müşavir var?
  4. Yeminli mali müşavir ne yapamaz?
  5. Yeminli mali müşavir nasıl olur?
  6. Ankarada kaç tane yeminli mali müşavir var?
  7. Türkiyede kaç tane mali müşavir var?
  8. Mali Müşavir kaç yılda olunur?
  9. Mali müşavirlik kaç yıllık?

Yeminli mali müşavirlik ne demek?

Yeminli mali müşavir, bir şirketin mali belgelerinin doğruluğu ve düzeninden sorumludur. Muhasebe defteri tutmak haricinde mali müşavirlerin sahip olduğu tüm yetki ve sorumlulukları taşırlar. ... Firmaların vergi, beyanname ve finansal kayıtlarının doğruluğunu devlet adına denetleme ve tasdik etme yetkileri bulunmaktadır.

Yeminli mali müşavir olmak için kaç yılda olunur?

En az 10 yıl olmak suretiyle, serbest muhasebeci mali müşavir olarak çalışılması gerekir. Ardından yeminli mali müşavir sınavına girip başarılı olmak gerekir. Yeminli mali müşavir ruhsatını aldıktan sonra, mesleki unvana hak kazanılır ve yeminli mali müşavir olunur.

Kaç tane yeminli mali müşavir var?

Toplam olarak ülkemizde 4777 adet yeminli mali müşavir bulunmaktadır.

Yeminli mali müşavir ne yapamaz?

Yeminli mali müşavirler, defter tutmak haricinde olmak üzere mali müşavirlerin yaptığı tüm işleri yapabilirler. YMM'lerin defter tutması yasaktır. Bununla birlikte, yeminli mali müşavirlerin tam tasdik yetkisi bulunur.

Yeminli mali müşavir nasıl olur?

YMM olmak isteyen SMMM'ler en az 10 sene SMMM olarak iş yapmış olmaları gerekmektedir. Yeminli Mali Müşavirlik sınavına girmeleri gerekmektedir. Bu sınavı başarı ile sonuçlandıran Serbest Muhasebeci Mali Müşavir, Yeminli Mali Müşavir ruhsatı alarak YMM olurlar.

Ankarada kaç tane yeminli mali müşavir var?

En iyi görünüm için lütfen yatay konuma geçiniz
ODA ADIÜYE SAYISI
ANKARA YMMO1482
ANTALYA YMMO81
BURSA YMMO179
ESKİŞEHİR YMMO65
5 satır daha

Türkiyede kaç tane mali müşavir var?

Bugün Türkiye genelinde 200 bin civarında muhasebeci ve mali müşavir var.

Mali Müşavir kaç yılda olunur?

Mali müşavir olmak için hukuk, iktisat, maliye, muhasebe, bankacılık, işletme, kamu yönetimi ve siyasal bilimler dallarından herhangi birisinden, lisans mezunu olmak gerekir. Ayrıca mesleki yeterlilik sınavlarını kazananları, 3 yıllık staj dönemi bekliyor.8 sene sürecek eğitim ve staj ile mesleğe geçiş yapılabiliniyor.

Mali müşavirlik kaç yıllık?

Mali Müşavir olmak için, üniversitelerin işletme, muhasebe, iktisat, maliye, hukuk, kamu yönetimi gibi bölümlerinden lisans mezunu olup mesleki yeterlilik sınavlarından başarı ile geçildiğinde 3 yıllık staj yapılarak mesleğe adım atılmaktadır.