Yedek subay maaşı ne kadar 2020?

İçindekiler:

  1. Yedek subay maaşı ne kadar 2020?
  2. Yedek subay ne kadar maaş alıyor?
  3. Yedek subay ne kadar maaş alır 2021?
  4. Yedek subay askerlik süresi kaç ay?
  5. Astek kaç ay askerlik yapar?
  6. Yedek subay 6 ay mı?
  7. Askerliğini yedek subay olarak yapanlar astsubay olabilir mi?

Yedek subay maaşı ne kadar 2020?

Astsubay maaşları 2020 yılında yaklaşık 8 bin TL'dir. Yukarıda belirtilen sebeplerden dolayı bu miktar değişkenlik gösterebilir. Yedek astsubay maaşları ise, - civarındadır.

Yedek subay ne kadar maaş alıyor?

Personelin evlilik, çocuk, eğitim durumuna göre maaşları değişebilir. Ancak yedek subay maaşları 2021 ortalama 8-9 bin TL seviyesindedir.

Yedek subay ne kadar maaş alır 2021?

2021 yılı için asteğmen maaşları 7.000 TL'dir. 2021 yılı için teğmen maaşları 7.500 TL'dir. 2021 yılı için üsteğmen maaşları 7.800 TL'dir.

Yedek subay askerlik süresi kaç ay?

1. Hizmet süresi; erbaş ve erler için altı ay, yedek subay ve yedek astsubaylar için on iki aydır. 2. Askerlik hizmet sürelerini, ihtiyaca göre bir katına kadar arttırmaya veya yarısına kadar azaltmaya Cumhurbaşkanınca karar verilebilir.

Astek kaç ay askerlik yapar?

Yeni sistemde eğitim durumu fark etmeksizin tüm er ve erbaşlar için zorunlu hizmet süresi 6 aya indirildi. İlk ayı temel askerlik eğitiminden oluşan bu hizmet yedek subay ve astsubaylar için 12 ay olarak planlandı.

Yedek subay 6 ay mı?

1. Hizmet süresi; erbaş ve erler için altı ay, yedek subay ve yedek astsubaylar için on iki aydır.

Askerliğini yedek subay olarak yapanlar astsubay olabilir mi?

Lisans veya üstü mezunlar da yedek astsubaylık uygulamasından yararlanmaktadır. Yedek subay ve astsubay olan kişiler askerlik görevlerini 12 ay şeklinde yerine getirmektedir. Bu şartlar dahilinde astsubay ve yedek astsubay olmak mümkündür.