Kerevetine çıkmak ne demek?

İçindekiler:

  1. Kerevetine çıkmak ne demek?
  2. Sedir ne demek Türk Dil Kurumu?
  3. Biz Nedir TDK?
  4. Ermiş muradına biz çıkalım kerevetine ne demek?
  5. Kerevit nedir TDK?
  6. Bölge ne demek Türk Dil Kurumu?
  7. Dada ne demek TDK?
  8. Biz kelimesi Türkçe mi?
  9. Biz aleti ne işe yarar?
  10. Mukaddeme yapmak ne demek?
  11. Müstantik ne demek?
  12. Bölge ne denir?
  13. Ozan ne demek TDK?
  14. Sığınmacı nedir TDK?
  15. Obje nedir örnek?
  16. Mekanik el aletleri nelerdir?
  17. Keski aleti nedir?
  18. Mukaddeme ne demek Osmanlıca?
  19. Mukaddeme ne demek TDK?

Kerevetine çıkmak ne demek?

"Onlar ermiş muradına biz de çıkalım kerevetine" şekline söylenen kalıp masallara ait bir ifadedir. Bu ifade genellikle sonu iyi ve mutlu biten masallara aittir. Başkasının mutluluğundan pay edinmek, onların sevinçlerine ortak olmak, masaldaki anlatılan kahramanlar gibi mutlu olmak anlamında bu ifadeye yer verilir.

Sedir ne demek Türk Dil Kurumu?

Türk Dil Kurumu Güncel Türkçe Sözlüğünde "Üzerine şilte serilerek yatmaya veya oturmaya yarayan, tahtadan seki, sedir, peyke" şeklinde anlamı yer almaktadır. ...

Biz Nedir TDK?

Biz Kelimesi TDK Sözlük Anlamı Katı bir şeyi dikerken iğne geçirecek yeri delmek için kullanılan, çelikten yapılmış, sivri uçlu ve ağaç saplı araç, tığ "Kunduracı bizi."

Ermiş muradına biz çıkalım kerevetine ne demek?

"Onlar erdi muradına biz çıkalım kerevitine." deyimi dilimizde en sık kullanıldığı cümledir. Genellikle Türk yazarlar tarafından öykü ve masalların sonunda kullanılan bir cümledir. Başka insanların mutluluğuna ortak olmak ve bu mutluluktan kendisine düşen payı almak manasına gelmektedir.

Kerevit nedir TDK?

Kerevit nedir TDK? kerevit Rum. a. hay. b. Kabuklular sınıfından, çamurlu tatlı sularda yaşayan bir eklem bacaklı, tatlı su ıstakozu, karavide (Potamobius fluviatilis).

Bölge ne demek Türk Dil Kurumu?

1. Sınırları, yönetimsel ya da ekonomik birliğe, toprak, iklim ve bitki özelliklerinin benzerliğine ya da üzerinde yaşayan insanların aynı soydan gelmiş olmalarına göre belirlenen toprak parçası, mıntıka.

Dada ne demek TDK?

Kelimenin anlamı herkes tarafından bilinmese de TDK sözlüklerinde bulmak mümkündür. ... Dadaş kelimesi Erzurum ve Azeri ağzında erkek kardeş anlamında kullanılan bir kelimedir.

Biz kelimesi Türkçe mi?

Eski Türkçe biz sözcüğünden evrilmiştir.

Biz aleti ne işe yarar?

Mukavva, karton, kanvas, deri gibi kalın ve sert malzemeleri delmeye yarar. Malzemeyi işaretlemeye, delik açıp içinden iplik geçirmeye yarar.

Mukaddeme yapmak ne demek?

MUKADDEME – MUKADDİME 1. (Söz ve yazı için) Giriş, sunuş, başlangıç: Mukaddemeye lüzum görmeden dört kelime ile sebeb-i ziyâretini anlattı (Hâlit Z. Uşaklıgil).

Müstantik ne demek?

MÜSTANTIK: İstintak eden, soran. * Mahkemede ilk ifadeyi alan, ilk soruşturma tahkikatı açan hâkim. * Sorgu hâkimi. * Sual soran.

Bölge ne denir?

Doğal, beşerî ve ekonomik özellikler yönünden sınırları içinde benzerlik gösteren geniş alanlara bölge denir. Sınırları içinde benzerlikleri olan ancak bölgenin diğer yerlerinden farklı olan küçük alanlara ise bölüm denir.

Ozan ne demek TDK?

Ozan Eş Anlamlısı TDK sözlük anlamı, 'şiir yazan kişi'dir. Şair kelimesi, dilimize Arapçadan yerleşmiştir. Bir farklı anlam olarak ozan, sazla, şiirler söyleyen halk şairi, aşık anlamına da gelmektedir.

Sığınmacı nedir TDK?

Arapça kökenli bir sözcük olan mültecinin Türk Dil Kurumu Güncel Sözlükteki karşılığı sığınmacı olarak veriliyor. Sığınmacı sözcüğüyse TDK Büyük Türkçe Sözlükte “Başka bir ülkeye veya yere sığınmış olan kişi, sığınık, mülteci; Yabancı bir ülkede iltica etmeden önce belirli bir süre kalan kimse.” şeklinde açıklanıyor.

Obje nedir örnek?

Suje obje nedir örnek? > > Bilgiyi elde etmek isteyen, öğrenmek isteyen, düşünen, arayış içinde olan varlık; bilen “SUJE”dir. 'Suje'ye örnek olarak filozoflar verilebilir. > > Ulaşılmaya çalışılan varlık; bilinen “OBJE”dir.

Mekanik el aletleri nelerdir?

Mekanik el aletleri arasında lokma seti, mineral yağlayıcı, manivela, mengene, metre, kıvırıcı ve pire, ölçü aleti ve kumpas, pense, perçin pensesi ve aksesuarları, pim ve punta, tel fırça, testere, tornavida ve tornavida seti, vidalar, çiviler, pense, kroşe, yan pire, zımba telleri, zımba teli, zımpara makineleri, ...

Keski aleti nedir?

Keski, genel olarak odun taş ve metal gibi malzemelere şekil verme işine yarayan ve özellikle oymacılıkta ayrıca ahşap işlerinde, mobilya sektöründe ağırlıklı olarak kullanılan bir tür gereçtir.

Mukaddeme ne demek Osmanlıca?

mukaddeme / مقدمه / مُقَدَّمَه İlk söz. Başlangıç. Önde gelen. Medhal.

Mukaddeme ne demek TDK?

1. Ön söz: “Babam, 'eti senin, kemiği benim!' mukaddimesiyle beni hocaya emanet ettiğini söyledi.” -Y. K.