Hande ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Hande ne anlama gelir?
  2. Hande kuranda geçiyor mu?
  3. Türkiyede kaç hande var?
  4. Hade anlamı nedir?
  5. Hade ne demek TDK?
  6. Hadi ne demek Allah'ın ismi?
  7. Elegan ne demek TDK?
  8. Revaçta ne demek TDK?

Hande ne anlama gelir?

Kız çocukları için kullanılabilecek en güzel isimler arasında Hande geliyor. ... Hande isminin anlamı, 'Gülme ya da gülüş' şeklinde ifade edilmektedir.

Hande kuranda geçiyor mu?

Hande ismi Farsça kökenli bir isimdir. ... Erkekler için uygun bir isim olarak düşünülmüyor. Hande İsmi Kuran'da Geçiyor mu? Hande ismi Kuranı Kerimde bulunmayan bir isimdir.

Türkiyede kaç hande var?

Türkiye'de Aralık 2018 itibariyle tam olarak 18.055 tane Hande ismini kullanan insan bulunuyor. Tüm isimler içinde 179 sırada. Yani Türkiye'de her 818 kişiden biri Hande. İstanbul'da ise toplam 5.520 tane.

Hade anlamı nedir?

Hadi isminin anlamı, yenilene yardım eden demektir. Bir başka anlamı ise hidayet eden ve birisine ya da bir topluluğa doğru yol gösteren önder kimsedir.

Hade ne demek TDK?

ünl. (ha'ydi) 1. İsteklendirmek, çabukluk belirtmek için kullanılan bir söz, hadi: “Haydi!

Hadi ne demek Allah'ın ismi?

El- Hâdî yol gösteren, yön veren, doğru yola ileten demektir. Allah'ın yol gösterici ve dilediği kulunu doğru yola iletme kudretine sahip olduğunu belirten esmasıdır.

Elegan ne demek TDK?

Fransızca élégant "seçkin, zarif" sözcüğünden alıntıdır. Fransızca sözcük Latince elegans "titiz, seçici" sözcüğünden alıntıdır.

Revaçta ne demek TDK?

Revaçta olmak ne demek TDK? değerli, üstün veya geçerli olmak: “Sakal ve bıyığın revaçta olduğu bir dönemden geçmedik değil!” -H.