CLK Boğaziçi Elektrik aboneliği nasıl iptal edilir?

İçindekiler:

  1. CLK Boğaziçi Elektrik aboneliği nasıl iptal edilir?
  2. Elektrik aboneliği e devletten nasıl kapatılır?
  3. Elektrik borcu Odenmeden yeni abone olabilir mi?
  4. Elektrik iadesi nasıl alınır?
  5. Elektrik güvence bedeli kaç defa alınır?

CLK Boğaziçi Elektrik aboneliği nasıl iptal edilir?

Abonelik iptali, abonenin kendi başvurusu ile gerçekleştirilebilir. Abone adına vekil ya da yetkili işlem yapacaksa, içinde elektrik işlemleri yapabileceğine dair ifade bulunması şartıyla noter onaylı vekaletnamenin aslı/ ıslak imzalı yetki belgesi ile vekil veya yetkili kişi de başvuru yapılabilir.

Elektrik aboneliği e devletten nasıl kapatılır?

Kimlik Kartı ya da bankacılık uygulamaları üzerinden e-Devlet'e giriş yapın. Karşınıza çıkan listeden aboneliğini iptal etmek istediğiniz şirketi seçin ve “abonelik sorgula” kısmına tıklayın. Çıkan ekranda “fesih başvurusu yap” bağlantısına tıklayıp fesih başvuru nedeninizi doldurun.

Elektrik borcu Odenmeden yeni abone olabilir mi?

Kural olarak abonelik sözleşmesi kimin adına ise elektrik tüketim bedellerinden o şahıs sorumludur. Yeni abonelik talep edenden eski abonenin borçları talep edilemez.

Elektrik iadesi nasıl alınır?

Güvence bedeli iade taleplerinizi size en yakın hizmet noktalarımıza gelerek veya 4 nolu Çağrı Merkezimizi arayarak yapabilirsiniz. İade tutarı başvurunuz sırasında belirttiğiniz kendi adınıza ait vadesiz IBAN'ınıza sözleşmenizin sona erme tarihinden itibaren 5 iş günü içinde aktarılacaktır.

Elektrik güvence bedeli kaç defa alınır?

Buna göre elektrik abonelik ücretinin ev (mesken) kullanıcıları için nakit olarak tahsil edilmesi esastır: "Nakit olarak verilecek güvence bedelinin tamamının peşin olarak verilmesi esastır. Ancak tüketicinin talebi halinde, güvence bedeli iki eşit taksitte tahsil edilir.