Topkapı Sarayı metrobüs ile nasıl gidilir?

İçindekiler:

  1. Topkapı Sarayı metrobüs ile nasıl gidilir?
  2. Topkapı Sarayı özelliği nedir?
  3. Topkapı Sarayı Nerede giriş ücreti?
  4. Topkapı Sarayı kaç para?
  5. Topkapı kaç m2?
  6. Topkapı Sarayı mimari kim?

Topkapı Sarayı metrobüs ile nasıl gidilir?

Büyükçekmece, Beylikdüzü, Avcılar, Küçükçekmece, Bahçelievler taraflarından geliyorsanız Metrobüs ile Cevizlibağ durağında indikten sonra Kabataş yönüne giden Kabataş-Bağcılar tramvay hattıyla Sultanahmet durağında inerek Topkapı Sarayı'na ulaşabilrsiniz.

Topkapı Sarayı özelliği nedir?

TOPKAPI SARAYI ÖZELLİKLERİ 1.400 metre uzunluğunda olarak surlarla çevrilidir. Saray'da Kur'an-ı Kerim yer almaktadır. Sarayın ana giriş kısmında Bab-ı Hümayun alanı yer almaktadır. Birun ve Enderun olarak bölümleri vardır.

Topkapı Sarayı Nerede giriş ücreti?

Müze kart geçerli olan Topkapı Sarayı Müzesi giriş bileti ücreti 40 TL'dir. Haram ve Aya İrini bölümleri için ayrı ücret ödenmesi gerekir; Aya İrini bölümü için 20 TL, Harem bölümü için 25 TL. Ayrıca müze kart bu geçerli bölümlerde değildir. Topkapı Sarayı Müzesi'ne 65 yaş üstü ve 18 yaş altı için giriş ücretsizdir.

Topkapı Sarayı kaç para?

Saraya giriş ücreti 100 TL olarak belirlenmiş. Topkapı Sarayı giriş ücreti Öğretmen ve 18 yaş altı öğrenciler için ücretsiz. Ziyarete gitmeden önce en mantıklısı Müzekart+ alıp gitmek. 60 TL karşılığında çıkartacağınız Müzekart+ ile bir yıl boyunca tüm müze ve örenyerlerini ziyaret edebiliyorsunuz.

Topkapı kaç m2?

Bugün yaklaşık 300.000 metrekarelik bir alan kaplayan Topkapı Sarayı yapıları, mimarisi, koleksiyonları ve yaklaşık 300.000 arşiv belgesi ile dünyanın en büyük saray-müzelerinden biridir. Saltanat kapısından girildiğinde, saray yapıları geçişli dört avlu ve çevresindeki mimari yapılardan oluşmaktadır.

Topkapı Sarayı mimari kim?

Mimar Sinan Sarkis BalyanDavut AğaAcem Ali Topkapı Sarayı Müzesi/Mimarları