BIST 30 futures nedir?

İçindekiler:

  1. BIST 30 futures nedir?
  2. VIOP 30 endeks Kontrati nedir?
  3. VIOP endeks nedir?
  4. VIOP akşam seansı kaç?

BIST 30 futures nedir?

BIST 30 Endeksi; Borsa İstanbul'da işlem gören, hem işlem hacmi hem de piyasa değeri en yüksek 30 şirketin hisse senetlerinin performanslarının ölçülmesiyle meydana gelen bir endekstir. ... Bu iki sıralamada üst sıralarda yer alan hisse senetleri endekse dâhil edilir.

VIOP 30 endeks Kontrati nedir?

VİOP'ta XU030 kodu ile işlem görmekte olan BİST30 Endeksi, BİST'te yoğunlukla işlem gören pay senetlerinin belli bir formülle 30 tanesinin değerini ifade eden finansal araçtır. Borsanın genel görünümü ifade etmesi açısından ekonomiye ilişkin hedge ve spekülasyon imkanları sunan önemli bir yatırım aracıdır.

VIOP endeks nedir?

Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) işlem gören VİOP BİST 30 endeksi türev piyasaları yatırımcılarının yoğun ilgi gösterdiği finansal varlıklar arasındadır. ... Aynı zamanda Borsa İstanbul'da işlem gören işlem hacmi en yüksek ve en likit ilk 30 hisse senedi VİOP 30 endeksine dahildir.

VIOP akşam seansı kaç?

- Akşam Seansı, mevcut durumda 09:30 - 18:15 arasında sürekli müzayede esasına göre düzenlenen normal seansı takiben 19:00 - 23:00 saatleri arasında sürekli müzayede esasına göre düzenlenir. - Bu seanstaki işlemler bir sonraki gün gerçekleşecek işlemler ile beraber takasa konu olacaktır.