Gebelikte kaçıncı haftadan sonra sola yatılır?

İçindekiler:

  1. Gebelikte kaçıncı haftadan sonra sola yatılır?
  2. Hamilelikte neden hep sol tarafa yatılır?
  3. Bebek Sol tarafta ise hangi tarafa yatılır?
  4. Hamilelikte yüz üstü yatmak bebeğe zarar verir mi?
  5. Hamileler neden sırt üstü yatmamalı?
  6. Hamileliğin kaçıncı ayında yüz üstü yatılmaz?

Gebelikte kaçıncı haftadan sonra sola yatılır?

Kadın Doğum Uzmanı Dr. Zahide Küçük, "Özellikle 24. haftadan sonra sağ-sol ya da yarı yüzü koyun pozisyonda yatılmasını öneriyoruz" dedi.

Hamilelikte neden hep sol tarafa yatılır?

Sol tarafa yatmak kan dolaşımındaki sirkülasyonu arttırarak vücuttaki şişlikleri (ödem) azaltır. Hamileler için en rahat uyku pozisyonu sol yana yatarak bacakların karna doğru çekildiği pozisyondur.

Bebek Sol tarafta ise hangi tarafa yatılır?

Gebeliğin ilerleyen haftalarında sırt üstü ve yüz üstü yatmakta zorlanabilirsiniz. Sol tarafa yatarak dizleri kıvırmak ve bacakların arasına yastık koymak size bebeğinize en iyi yatış pozisyonunu verecektir. Bu yatış şekline 'SOS' pozisyonu denmektedir.

Hamilelikte yüz üstü yatmak bebeğe zarar verir mi?

Trimester olan gebeliğin yaklaşık 28. haftasına kadar gebe yatarken bir rahatsızlık duymaz. Karnı henüz büyümediği için yüzüstü, sırtüstü ve yan pozisyonlarda rahatlıkla yatabilir. Bu aylarda bilinenin aksine yüzüstü yatmak bebeğe zarar vermez. Çünkü bebek plasenta içerisinde amniyon sıvısı sayesinde koruma altındadır.

Hamileler neden sırt üstü yatmamalı?

Hamilelikte uzun süre sırt üstü yatmak gebe anneler için sakıncalı olabilir. Bebeğin büyüyüp geliştikçe sırta baskı yaparak bel ağrılarına neden olabilir. Sırt üstü yatmak aynı zamanda rahim bölgesindeki baskıyı arttır ve bu basıncın etkisiyle bebeğe kan ve besin değerlerinin gitmemesine neden olabiliyor.

Hamileliğin kaçıncı ayında yüz üstü yatılmaz?

Gebeliğin 25. Haftasına Kadar Rahat Pozisyonda Yatılabilir Bu aylarda bilinenin aksine yüzüstü yatmak bebeğe zarar vermez. Çünkü bebek plasenta içerisinde amniyon sıvısı sayesinde koruma altındadır. Fakat 6. ay itibariyle büyüyen karın artık rahatsız etmeye ve gebenin istediği pozisyonda yatmasını engellemeye başlar.