Iyot damlası nedir ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Iyot damlası nedir ne işe yarar?
  2. İyot kullanırken nelere dikkat etmeliyiz?
  3. Iyot damlası günde kaç damla kullanılır?
  4. İyot fazlalığı nelere sebep olur?
  5. İyot damlası yan etkileri nelerdir?
  6. İyot damlası boy uzatır mı?
  7. Iyotic damla nasıl kullanılır?

Iyot damlası nedir ne işe yarar?

İyot Damla Faydaları Vücudumuzda bir enerji seviyesi dengesi bulunmaktadır. Vitplus iyot damlası kullanıldığı zaman vücudumuzda kalori yakımı sağlayarak bu dengeyi kurmaya ve düzenlemeye yardımcı olacaktır.

İyot kullanırken nelere dikkat etmeliyiz?

İyot yakıcı bir mineraldir. Bu nedenle direkt olarak ağızdan alınması ve cilde temas etmesi sakıncalıdır. Aynı zamanda Lugol alımı ile C vitamini alımı arasında en az 2 ila 3 saat fark olması gerekmektedir. Bunun nedeni ise D vitamini iyotun etkisini azaltmaktadır.

Iyot damlası günde kaç damla kullanılır?

Tavsiye Edilen Günlük Alım Dozu: Günde bir damla alınması önerilir. 11 yaş ve üzeri bireylerin kullanımına yöneliktir.

İyot fazlalığı nelere sebep olur?

İyotun Faydaları - Troid bezinin fonksiyonlarını düzenlemektedir. İyot Fazlalığı ve Zararları: Fazla miktarda iyot alınması tiroit bezinin hormon üretimini bozarak iyot eksikliğinde görülen durumların oluşmasına neden olur. Ayrıca, deride alerji ve sivilce görülebilir.

İyot damlası yan etkileri nelerdir?

“Halsizlik, yorgunluk, cilt kuruluğu, saç dökülmesi, ciltte kalınlaşma, kilo artışı, unutkanlık, konsantrasyon bozukluğu, kabızlık, soğuğa karşı tahammülsüzlük, adet düzensizliği, saç ve tırnaklarda kırılma, depresyon, zihinsel gelişim zorluğu, algıda azalma, guatr, gebe kalmada güçlük.”

İyot damlası boy uzatır mı?

Dünya'da yaklaşık üç milyar insanın iyot eksikliği çektiğini belirten Ageless Clinic Koruyucu Tıp Uzmanı Dr. Ali Fuat Aytekin," İyot aslında bir ilaçtır. Onsuz yaşanmaz. Boy uzatır, zeka geliştirir, kansere yakalanmamak için en önemli etkenlerin başında gelir.

Iyotic damla nasıl kullanılır?

Takviye edici gıda olarak oda sıcaklığındaki bir miktar su içerisine 1 damla (0,055 ml) damlatılarak kullanılması tavsiye edilir. İlaç değildir. Ambalajı açılmış ürünleri almayınız.