Tetanoz aşısı eczanede yapılır mi?

İçindekiler:

  1. Tetanoz aşısı eczanede yapılır mi?
  2. Tetanoz ne kadar sürede yapılmalı?
  3. Tetanoz aşısı nerede yapılır?
  4. Tetanoz olup olmadığımı nasıl anlarım?
  5. Gebelikte tetanoz aşısı şart mi?

Tetanoz aşısı eczanede yapılır mi?

Tetavax ve Tetraxim tetanoz aşıları, Türkiye'nin her yerindeki eczanelerden temin edilebilmektedir. İki aşıda tetanoza karşı korumada aynı etkilere sahip olmasına rağmen, Tetraxim tetanoz aşısı, tetanoza karşı etkili olmasının yanı sıra boğmaca ve difteri gibi hastalıklara karşıda koruma sağlamaktadır.

Tetanoz ne kadar sürede yapılmalı?

Tetanoz aşısı her on yılda bir yapılmalıdır. Çünkü hangi yaş olursa olsun tetanoz aşısının geçerlilik süresi genellikle on yıl olmaktadır. Her on yılda bir tetanoz aşısı yaptırılması çok önemlidir.

Tetanoz aşısı nerede yapılır?

Bebeklik ve çocukluk döneminde yapılan tetanoz aşısı, bacak dış yüzeyinden kas içerisine uygulanırken, ergen ve erişkinlerde tetanoz aşısı koldan kas içine doğru yapılır.

Tetanoz olup olmadığımı nasıl anlarım?

Tetanoz bakterilerinin ortalama kuluçka süresi yedi ila 10 gündür. Bu süreçte ortaya çıkan en yaygın tetanoz belirtileri arasında bireyin trismus adı verilen çene kaslarında kasılmalar, spazmlar ve sertlik hissi, boyun kaslarında kasılma ve sertlik hissi, karın kaslarında sertlik, ve yutma zorluğu bulunur.

Gebelikte tetanoz aşısı şart mi?

Özellikle gebelik döneminde tetanoz anne ve bebeğin yaşamını ciddi ölçüde tehdit edebilir. Bu nedenle anne ve bebeği korumak için tetanoz aşısı yapılması gerekir. Tetanoz aşısı olan anneden bebeğe geçen antikorlar hem gebelik döneminde hemde doğumdan sonra bebeği korur.