Ezan okunmaya başladığında namaz kılınır mı?

İçindekiler:

  1. Ezan okunmaya başladığında namaz kılınır mı?
  2. Ezan okunurken kadınlar namaz kılabilir mi?
  3. Sabah ezanı okununca hemen namaz kılınır mı?
  4. İmsak vakti ezan okunmadan namaz kılınır mı?
  5. Ezan okunurken vaaz verilir mi?
  6. Cuma namazından önce bayanlar namaz kılabilir mi?
  7. Sabah namazı ezan okunduktan sonra ne zamana kadar kılınır?
  8. Ezan okunurken sohbet edilir mi?
  9. Ezan okunurken lavaboya girmek günah mı?
  10. Cuma günü cemaati dağılmadan kadınlar namaz kılabilir mi?
  11. Cuma namazını kılamayan öğle namazını ne zaman kılar?

Ezan okunmaya başladığında namaz kılınır mı?

Sünnet olan ezanı dinleyip bittikten sonra namaz kılmaktır. Ancak ezan okurken veya hemen ezan bitiminde namaza başlanırsa; vakit girmiş ise kılınan namaz geçerli olur. ... Bu durumda takvimdeki namaz vakti (temkinli) baz alınarak kılınan namaz ezandan önce,veya ezan esnasında da kılınmış olsa geçerli olur.

Ezan okunurken kadınlar namaz kılabilir mi?

Cuma günü ezan okunur okunmaz kadınların evde namaza durması doğru mudur? Nureddin Yıldız konu ile ilgili açıklamasında; "Öğlen ezanı vakti girdiğinde öğlen namazı da kılınabilir demektir. Cuma namazı kılmayacak olanlar mesela kadınlar ezan saati ile beraber öğlen namazını kılabilirler.

Sabah ezanı okununca hemen namaz kılınır mı?

Şafi mezhebine göre ise imsak vakti girdikten ve ezan okunduktan hemen sonra sabah namazını kılmak daha uygun olmaktadır. Sabah namazı vakti imsak vakti girdikten hemen sonra kılınabilmektedir. Bununla beraber ezanı beklemek ve ezandan sonra kılmak da faziletli olmaktadır.

İmsak vakti ezan okunmadan namaz kılınır mı?

İMSAK GİRİNCE EZAN OKUNMADAN SABAH NAMAZI KILINIR MI? Sabah namazının vakti, tan yerinin ağarması demek olan ikinci fecrin doğmasından başlayarak güneşin doğmasına kadar devam eder. ... İmsak ile birlikte sabah namazının vakti girdiğine göre bu vakitte sabah namazı kılınabilir.

Ezan okunurken vaaz verilir mi?

Şafiî ve Hanbelî fakihleri ile bir grup Malikî fakihe göre emir nedp içindir yani sünnettir. Emrin hükmü, ister farz olsun ister sünnet olsun, ezanı duyan her Müslüman namaz kılma gibi bir mazereti yoksa müezzine katılır ve ezanın bitiminde ezan duasını okur. ... Ezan okunurken vaaz yapılması hiç uygun olmamaktadır.

Cuma namazından önce bayanlar namaz kılabilir mi?

Kadınlar, hürriyeti kısıtlı olanlar, yolcular ve cemaate gelemeyecek kadar mazereti olanlar cuma namazı kılmakla yükümlü değildirler. Ancak kılmaları hâlinde bu namazları geçerli olup ayrıca öğle namazı kılmaları gerekmez. Hz. Peygamber (s.a.s.) , "Cemaatle Cuma namazı kılmak, her Müslüman'a farzdır.

Sabah namazı ezan okunduktan sonra ne zamana kadar kılınır?

Sabah namazı iki sünnet ve iki farzdan oluşur. Öncelikle iki rekat olan sünnet daha sonra ise iki rekat farz kılınır. Sabah namazı imsak vaktinde okunan ezandan itibaren güneş vaktine kadar kılınabilmektedir.

Ezan okunurken sohbet edilir mi?

İşte, o konu hakkında bazı bilgiler. Ezan okunurken namaz kılınıp kılınmadığı hususunda dini kaynaklarda herhangi bir bilgi yer almıyor. ... Dolayısıyla ezan okunurken Kur'an okunmaz, vaaz edilmez, selâm verilip alınmaz, konuşulmaz, müzik çalınmaz.

Ezan okunurken lavaboya girmek günah mı?

EZAN OKUNURKEN TUVALETE GİRMEK GÜNAH MI? Fetva Meclisi'ne gelen bir soruda ezan okunurken tuvalete girilir mi konusu merak ediliyordu. Sürekli tartışılan bu konu için fetva meclisinden açıklama geldi; "Ezan okunurken tuvalete girmek konunsunda sıkışmak yoksa ezanı bekleyip girmek efdal olandır" denildi.

Cuma günü cemaati dağılmadan kadınlar namaz kılabilir mi?

Kadınlar, hürriyeti kısıtlı olanlar, yolcular ve cemaate gelemeyecek kadar mazereti olanlar cuma namazı kılmakla yükümlü değildirler. Ancak kılmaları hâlinde bu namazları geçerli olup ayrıca öğle namazı kılmaları gerekmez. Hz. Peygamber (s.a.s.) , "Cemaatle Cuma namazı kılmak, her Müslüman'a farzdır.

Cuma namazını kılamayan öğle namazını ne zaman kılar?

Hapis, esaret, yolculuk, hastalık gibi şer'î mazeretler sebebiyle cuma namazını kılamayan kimse öğle namazını kılar. Ancak cuma namazının kılınmasından sonra öğleyi kılması müstehap görülür. Çünkü cuma namazına engel olan mazeretin ortadan kalkıp namaza katılması ihtimal dâhilindedir.