Kısa ödenek ne kadar?

İçindekiler:

  1. Kısa ödenek ne kadar?
  2. Kısa çalışma ödeneği nasıl hesaplanır 2021?
  3. Işkur ödeneği ne kadar?
  4. Nakdi ücret desteği Haziran'a kadar uzatıldı mı?

Kısa ödenek ne kadar?

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NE KADAR? Günlük kısa çalışma ödeneği; sigortalının son on iki aylık prime esas kazançları dikkate alınarak hesaplanan günlük ortalama brüt kazancının yüzde 60'ıdır. Bu şekilde hesaplanan kısa çalışma ödeneği miktarı, aylık asgari ücretin brüt tutarının yüzde 150'sini geçemez.

Kısa çalışma ödeneği nasıl hesaplanır 2021?

Kısa çalışma ödeneği tutarı; sigortalının son 12 aylık prime esas kazançları dikkate alınarak hesaplanan günlük ortalama brüt kazancının %60'ı olarak belirlenir. Bu şekilde hesaplanan kısa çalışma ödeneği tutarı, aylık asgari ücretin brüt tutarının %150'sini geçemez.

Işkur ödeneği ne kadar?

İşsizlik Ödeneği Miktarı Günlük işsizlik ödeneği, sigortalının son dört aylık prime esas kazançları dikkate alınarak hesaplanan günlük ortalama brüt kazancının %40'ı olarak hesaplanmaktadır. Bu şekilde hesaplanan işsizlik ödeneği miktarı, aylık asgari ücretin brüt tutarının %80'ini geçememektedir.

Nakdi ücret desteği Haziran'a kadar uzatıldı mı?

Normalleşme destek ödemeleri 30 Haziran 2021'e kadar uzatıldı, yararlanma süresi 6 aya çıkarıldı. "İlave İstihdam Teşviki" süresi ise 31 Aralık 2022'ye kadar uzatıldı.