Yanı sıra neden ayrı?

İçindekiler:

  1. Yanı sıra neden ayrı?
  2. Yanısıra nasıl yapılır?
  3. Yanı sıra nasıl yazılır imla kılavuzu?
  4. Yanı sıra ne zarfı?
  5. Yanı sıra zarf mı?
  6. Yanı sıra bitişik mi ayrı mı?
  7. Yanı sıra Ikilemem mi?
  8. Baş ucu mu başucu mu?
  9. Ne kadar ne zarfı?
  10. Bata çıka nasıl ikileme?
  11. Başucu kelimesi nasıl yazılır?
  12. Başucu kitabı ne demektir?

Yanı sıra neden ayrı?

Türk Dil kurumuna göre yanı sıra kelimesi ayrı yazılması gereken kelimeler arasında belirlenmektedir. Bağlaç vazifesi ile cümlede kullanılan yanı sıra Kelimesinin bitişik yazılması anlam bütünlüğüne etki ettiği için ayrı yazılması doğru kabul edilmektedir.

Yanısıra nasıl yapılır?

Bu kelimenin yanı sıra mı, yanısıra mı olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı yanı sıra bir şeklinde olmalıdır. Yani ayrı yazılmalıdır.

Yanı sıra nasıl yazılır imla kılavuzu?

Kelimenin doğru yazılımı ayrı ayrı yazılarak olmalıdır. Yani yanı sıra şeklinde kullanılması doğru yazım şeklidir. Cümle içinde ayrı yazılarak kullanıldığında doğru kullanım elde edilir.

Yanı sıra ne zarfı?

yanı sıra
  • yanı sıra: birlikte, beraberinde, yanında anlamına gelen zarf. ...
  • bu ikileme bir oys'de * "hangisi yanlis yazilmistir" gibi bir sorunun secenekleri arasinda birlesik olarak yazilmisti. ...
  • sanıldığının aksine "yanısıra" şeklinde birleşik yazılmayan zarf.
Daha fazla öğe...

Yanı sıra zarf mı?

TDK sözlüklerine göre "yanı sıra" kelimesi ayrı yazılıyor. YANI SIRA NE DEMEK? 2. zarf Yanında, beraberinde: Yanı sıra çocuğunu da getirdi.

Yanı sıra bitişik mi ayrı mı?

8. Dış, iç, sıra sözleriyle oluşturulan birleşik kelime ve terimler ayrı yazılır: ahlak dışı, çağ dışı, din dışı, kanun dışı, olağan dışı, yasa dışı; ceviz içi, hafta içi, yurt içi; aklı sıra, ardı sıra, peşi sıra, yanı sıra vb.

Yanı sıra Ikilemem mi?

En sık yapılan kelime hatalarından birisi yanı sıra kelimesidir. Cümlede geçtiği gibi ayrı olarak yazılır. ı ve s harfleri arasına bir karakter boşluk konulmalıdır. Yanı sıra kelime grubu, bir ikileme olduğu için toplum tarafından bir çırpıda söylenir.

Baş ucu mu başucu mu?

Başucu kelimesi, yatılan bir yerin baş gelen yeri ya da yakını anlamında kullanılmaktadır. Öte yandan başucu, 'yeryüzünde bir noktada çekülün gösterdiği doğrultunun gökyüzüne doğru olan yönü' olarak tanımlanıyor. BAŞUCU NASIL YAZILIYOR? Bu kelime vatandaşlar tarafından genelde baş ucu şeklinde ayrı yazılıyor.

Ne kadar ne zarfı?

Fiillerin, fiilimsilerin, sıfatların ya da başka zarfların anlamlarını ölçü yönünden tamamlayan, artıran, azaltan zarflardır. "en, daha, pek, çok, az, biraz, kadar, denli, gibi, fazla..." Miktar Zarfları Özellikleri ve Örnekler: Fiile veya sıfata sorulan "ne kadar?" sorusunun cevabıdır.

Bata çıka nasıl ikileme?

bata çıka, çoluk çocuk, düşe kalka, eciş bücüş, eğri büğrü, enine boyuna, eski püskü, ev bark, konu komşu, pılı pırtı, salkım saçak, sere serpe, soy sop, süklüm püklüm, yana yakıla, yarım yamalak vb. m ile yapılmış ikilemeler de ayrı yazılır: at mat, çocuk mocuk, dolap molap, kapı mapı, kitap mitap vb.

Başucu kelimesi nasıl yazılır?

Doğru kullanımı başucu şeklinde olmaktadır. Baş ucu gibi bir kullanım söz konusu değildir.

Başucu kitabı ne demektir?

can sıkıntısına birebir deva niteliğinde olan ve sizi asla yalnız bırakmayan kitaba başucu kitabı denir.