Fakirin eş ve zıt anlamlısı nedir?

İçindekiler:

  1. Fakirin eş ve zıt anlamlısı nedir?
  2. Fakirin eş anlamlısı ne fakirin eş anlamlısı ne?
  3. Basitin eş anlamlısı ve zıt anlamlısı nedir?
  4. Fakir kelimesinin eş anlamı nedir?
  5. Tenha kelimesinin eş anlamlısı ve zıt anlamlısı nedir?
  6. Cevap eş anlamlısı ve zıt anlamlısı nedir?
  7. Terim anlam nedir örnek cümleler?
  8. Aynı kelimesinin zıt anlamlısı nedir?

Fakirin eş ve zıt anlamlısı nedir?

Fakir Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir? TDK sözlüğünde Fakir kelimesi; geçimini zorlukla sağlayan, fukara, yoksul zengin karşıtıdır. Birkaç farklı anlamı daha bulunur. Fakat fakir kelimesi ile aynı anlamı yoksul ve fukaradır.

Fakirin eş anlamlısı ne fakirin eş anlamlısı ne?

Fakir kelimesinin eş anlamlısı 'yoksul' ve 'fukara' olarak bilinmektedir. Her iki kelime de aynı şekilde fakir sözcüğü ile eş anlamlı şekilde kullanılabilir.

Basitin eş anlamlısı ve zıt anlamlısı nedir?

BASİT EŞ ANLAMLISI NEDİR? Basit eş anlamlısı; "kolay" sözcüğüdür. Ancak basit kelimesinin farklı anlamları bulunan sözcükler de yer almaktadır. Bunlar; sıradan, yalın, gösterişsiz ya da süssüz gibi kelimeler olmaktadır.

Fakir kelimesinin eş anlamı nedir?

FAKİR EŞ ANLAMLISI Fakir sözcüğüne ait eş anlamlı kelimeler fukara, yoksul ve zavallı sözcükleridir. Bu kelimeler birbiri yerine kullanılabilir.

Tenha kelimesinin eş anlamlısı ve zıt anlamlısı nedir?

Tenha Zıt Anlamlısı - Issız. - Kalabalık olmayan. - Yalnız, tek. Tenha kelimesinin anlamı olarak belirtilen ıssız kelimesi aynı zamanda eş anlamlı kelimesidir.

Cevap eş anlamlısı ve zıt anlamlısı nedir?

Cevap kelimesinin diğer bir ismi yanıttır. Yani cevap kelimesinin eş anlamlısı olarak yanıt kullanılır. Cevabın zıt anlamlı kelimesini ise soru oluşturmaktadır. Soru kelimesinin yanında cevabın bir diğer zıt anlamlısını da sual oluşturmaktadır.

Terim anlam nedir örnek cümleler?

Bilim, sanat, spor, edebiyat, ekonomi gibi uzmanlık gerektiren alanlarda anlaşmanın kolaylaşması adına meydana gelen anlamlara “Terim anlam” denir. Örneğin “Sıfat ya da Fiilimsi” Türkçe dil bilgisiyle alakalı bir terimdir. “Basınç, amper, atom” gibi sözcükler ise fizik bilimiyle alakalı terimlerdir.

Aynı kelimesinin zıt anlamlısı nedir?

Bununla beraber aynı kelimesinin zıt anlamı; farklı olarak belirtilmiştir. Aynı ile farklı birbirlerinin zıt anlamıdır. Aynı ile farklı kelimelerinin bir arada kullanıldığı örnek aşağıdaki gibi olacaktır; - Aynı numara sandığımız bu botların, numaraları farklıymış meğer.