Toplum Sağlığı Merkezi spiral takar mı?

İçindekiler:

  1. Toplum Sağlığı Merkezi spiral takar mı?
  2. Spiral fiyatları ne kadar?
  3. Spiral çıkarıldıktan sonra ne kadar süreyle hamile kalınır Kadınlar Kulübü?
  4. Aile sağlığı merkezinde spiral takılır mı?
  5. Devlet hastanesinde spiral takılır mı?
  6. Spiral kayma yaparsa ne gibi belirtiler olur?
  7. Spiral hangi hastanede takılır?
  8. Adet olmadan spiral takılır mı?
  9. Spiralden kac ay sonra hamile kalınır?
  10. Spiral çıkarıldıktan ne kadar sonra hamile kalınır?
  11. Ücretsiz spiral nerede takılır?

Toplum Sağlığı Merkezi spiral takar mı?

Aile Hekiminizin uygun gördüğü ve ailelerimizin tercihleri de dikklate alınarak uygun olduğuna karar verilen yöntemler uygulanmaktadır. Bu yöntemlerden: Hap, Kondom, Rahim içi araç (spiral), Aile Sağlığı Merkezimizde ücretsiz uygulanmaktadır.

Spiral fiyatları ne kadar?

Spiral taktırma fiyatı spiralin türüne göre değişmektedir.Normal spiral taktırma ücreti yaklaşık 250 tl iken,hormonlu spiral taktırma ücreti 7 TL civarındadır.

Spiral çıkarıldıktan sonra ne kadar süreyle hamile kalınır Kadınlar Kulübü?

Spiral çıkarıldıktan sonra 6 ay süreyle gebelik oluşamayabilir. Veya başka bir deyişle spiralini çıkartıp çoçuk isteyen kadınlarda 6 ay süreyle gebelik oluşmazsa herhangi bir tetkik yaptırmaya gerek yoktur. Spiral kullanan kadınlarda %2-3 oranında spiral+ gebelik olabilir.

Aile sağlığı merkezinde spiral takılır mı?

Doğum kontrolü için spiral takılması uygulamasına da son verildi. Geçmişte aile sağlığı merkezinde aile planlaması için rahim içi araç uygulaması ve takibi yapılabilirken, yeni yönetmeliğe göre aile sağlık merkezlerinde artık spiral takılmayacak.

Devlet hastanesinde spiral takılır mı?

Doğum kontrol yöntemi olarak spiral taktırmayı seçen kadınlara devlet ve bazı özel kuruluşlar bu hizmeti ücretsiz veriyor.

Spiral kayma yaparsa ne gibi belirtiler olur?

Spiralin rahim ağzına doğru kayması sonucunda cinsel ilişki esnasında penisin temas etmesi sonucunda küçük yaralanmalar meydan gelebilir. Bunun dışında adet dönemleri dışındaki ara dönemlerde lekelenme tarzında meydana gelen kanamalar, spiral kayma durumunun göstergesidir.

Spiral hangi hastanede takılır?

Spiral, doktor kontrolünde rahim içine yerleştirilir ve uzun aralıklı dönemlerde doktor tarafından kontrol edilmesi gerekir. Spiral takılmadan önce hasta bir takım kontrollerden geçer. Rahim ağzından alınan sıvı ile bir takım tespitlerin saptanması mümkündür.

Adet olmadan spiral takılır mı?

Genel olarak adet bitiminde spiral takılması tavsiye edilir. Bu süreç esnasında rahim ağzı daha geniş olacağı için spiral kolayca uygulanabilir. Fakat adet döneminde değilken de gebelik testi ile gebe olmadığı teyit edilen bayanlara da uygulanması mümkündür.

Spiralden kac ay sonra hamile kalınır?

Spiral süresi dolduğunda spiral çıkarılıp hemen yenisi takılabilir. Spiral çıkarıldıktan sonra 6 ay süreyle gebelik oluşamayabilir. Veya başka bir deyişle spiralini çıkartıp çoçuk isteyen kadınlarda 6 ay süreyle gebelik oluşmazsa herhangi bir tetkik yaptırmaya gerek yoktur.

Spiral çıkarıldıktan ne kadar sonra hamile kalınır?

1- KORUNMAYI BIRAK. Uygulanan yönteme bağlı olarak üreme yeteneğinin geri dönmesi 0–3 ay kadar sürebilir. Örneğin uzun etkili korunma iğneleri kullananlarda 3–4 ay kadar bir süre gebelik oluşmayabilir. Spiralin çıkarılması, doğum kontrol hapının bırakılmasını takiben ise ertesi ay gebelik oluşabilir.

Ücretsiz spiral nerede takılır?

Oturduğunuz ilçeye en yakın bir Kadın Doğum ve Çocuk Bakımevi'ne gidin, spiralinizi orada parasız taksınlar. Bu devletin aile planlaması kapsamında her kadına sunduğu bir hizmet. Takılan spiral aynı marka, aynı spiral, bunun 10 tane çeşidi yok.