Hangi uyuşturucu madde uykusuzluk yapar?

İçindekiler:

  1. Hangi uyuşturucu madde uykusuzluk yapar?
  2. Uyuşturucu tedavisi hangi hastanede yapılır?
  3. Uyuşturucu kullanan nasıl tespit edilir hangi doktora gidilmeli?
  4. Yoksunluğunun ne demek?
  5. Antidepresan yan etkisi ne zaman geçer?

Hangi uyuşturucu madde uykusuzluk yapar?

Amfetaminler ve metamfetamin kişinin uykusuzluk ve yorgunluğunu gidererek öfori hali (kendini iyi hissetme) oluşturur. Metamfetamin kişinin uyku ihtiyacını tamamen gidermez, sadece erteler. Kişi metamfetamin kullanıp uzun süre uyumadı ise, beklenmedik bir zamanda aniden uyuyabilir.

Uyuşturucu tedavisi hangi hastanede yapılır?

AMATEM (Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlıları Tedavi ve Araştırma Merkezi)

Uyuşturucu kullanan nasıl tespit edilir hangi doktora gidilmeli?

Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlıları Tedavi ve Araştırma Merkezi (AMATEM), Bakırköy Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin içinde ayrı binada bulunan bir servisidir ve AMATEM'e sadece alkol veya madde kullanım sorunları olanlar kabul edilmektedir.

Yoksunluğunun ne demek?

Yoksunluk sendromu, bir ilaca ya da maddeye olan fizyolojik adaptasyon demektir. İlacın ya da maddenin yokluğunda, şiddetli krizlere neden olabilir. Bir veya birkaç kimyasal maddeye bağlı gelişen tolerans sonucu vücuda yerleşir ve bu maddenin eksikliğinde yoksunluk sendromu ortaya çıkar.

Antidepresan yan etkisi ne zaman geçer?

Her bir bireyde farklı bir reaksiyon gerçekleşir ve her ilacın yan etkileri eşit düzeyde değildir. Antidepresanların iyileştirici etkisi, antidepresan kullanımını izleyen 2-6 haftada ortaya çıkarken yan etkiler kullanımdan hemen sonra ortaya çıkmaya başlar.