Bacak ağrısı hangi doktora gidilir?

İçindekiler:

  1. Bacak ağrısı hangi doktora gidilir?
  2. Eklem ağrıları sebebi nedir?
  3. Eklem ve kemik ağrıları için hangi bölüme gidilir?
  4. Bacak ağrısı için hangi bölüme gidilir?
  5. Kol eklem ağrıları neden olur?
  6. Şiddetli eklem ağrısı nasıl geçer?
  7. Halsizlik yorgunluk hangi doktora gidilir?
  8. Yaşlılarda kemik ağrısı ne iyi gelir?

Bacak ağrısı hangi doktora gidilir?

Bacak ağrılarının birçok nedeni olabilir. Artan ağrılar ve geçmeyen uyuşukluklar sonucunda hastaların kalp damar cerrahisi, nöroloji veya dahiliye uzmanına gidilebilir.

Eklem ağrıları sebebi nedir?

İlerleyen yaşla birlikte ortaya çıkmaya başlayan eklem ağrıları genellikle eklem sıvısının azalması veya kıkırdak dokunun gücünü kaybetmesinden kaynaklanmaktadır. Obezite, yaralanmalar ve bazı hastalıklar, yoğun spor aktiviteleri eklemlerin zarar görmesine ve buna bağlı olarak ağrı oluşumuna yol açabilir.

Eklem ve kemik ağrıları için hangi bölüme gidilir?

EKLEM AĞRILARINA HANGİ BÖLÜM BAKAR? Eklem ağrısı yaşayan kişiler öncelikle ortopedi bölümünden randevu alarak muayene olmalıdır. Bu bölümde bacak ve kol ağrılarının yanı sıra lif ve bağ kopmaları, her türden kas ağrıları, tüm eklem ağrıları ve romatizma hastalıklarıyla ilgili tetkikler yapılmaktadır.

Bacak ağrısı için hangi bölüme gidilir?

Bacak ağrısı için, kalp damar cerrahına, nörolojiye, genel cerrahi ya da ortopedi uzmanına görünebilirsiniz.

Kol eklem ağrıları neden olur?

Kol ağrısı genellikle bir kaza, ciltteki bir irritasyon ya da enflamasyon, kol kaslarındaki veya eklemlerindeki patolojilerden kaynaklı ortaya çıkabilir. Bunların haricinde her gün yaptığımız yazı yazma, aletlerle çalışma, spor yapma, ağır kaldırma, egzersiz gibi günlük aktiviteler de kol kas ağrısı yapabilir.

Şiddetli eklem ağrısı nasıl geçer?

Eklem ağrısı evde, dinlenme ve soğuk uygulama gibi doğal ve basit yöntemlerle rahatlatılabilir. Altta yatan nedene bağlı olarak anti-enflamatuar ilaçlar, fizik tedavi, ameliyat veya alternatif yöntemler de tedavi seçenekleri arasındadır.

Halsizlik yorgunluk hangi doktora gidilir?

Anemi; halsizlik, yorgunluk, çabuk yorulma, çarpıntı, nefes darlığı, göğüs ağrısı vb. problemler yaşıyorsanız hematoloji bölümüne görünmeniz de fayda var. Hematoloji bölümün daha bilinmeyen birçok hastalıkla yakından ilgileniyor.

Yaşlılarda kemik ağrısı ne iyi gelir?

Kemik ağrılarını dindirmenin bir yolu da evde masaj yapmak olacaktır. Kemiklerdeki ağrıyı kan dolaşımını hızlandırarak geçirebilirsiniz. Bunun için ise bazı bitkisel yağlara ihtiyaç duyabilirsiniz. Hint yağı, zeytinyağı, ceviz yağı ve at kestanesi yağı masaj sırasında kullanılmaya uygun yağlardan biridir.