Her kes nasıl yazılır TDK?

İçindekiler:

  1. Her kes nasıl yazılır TDK?
  2. Herkes ne zamiri?
  3. Bizde seni nasıl yazılır?
  4. TDK ya göre yanlış nasıl yazılır?
  5. Herkes nasıl bir zamirdir?

Her kes nasıl yazılır TDK?

Herkes TDK Doğru Yazılışı Nasıldır? Herkes kelimesinin doğru yazılışı birçok kişi tarafından karıştırılmaktadır. Türk dil kurumuna göre ise herkes kelimesinin doğru yazılışı ''herkes'' olarak ifade edilmektedir. Genel olarak ise herkes kelimesi hata yapılarak herkez şeklinde yazılmaktadır.

Herkes ne zamiri?

- Kimi, kimileri, kimse, biri, hepsi, birileri, başkası, başkaları, birkaçı, bazısı, bir takım, herkes, birazı, hepimiz, hepsi, hiçbiri, herhangi biri, her biri gibi kelimeler cümle içerisinde belgisiz zamir olarak kullanılmaktadır.

Bizde seni nasıl yazılır?

Bu kelime genellikle Bizde şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Biz de şeklinde olmalıdır.

TDK ya göre yanlış nasıl yazılır?

Yanlış kelimesinin TDK'ya göre doğru yazılışı, "yanlış" şeklindedir. TDK bu konuda tüm kelimelerin doğru şekilde yazılışlarını belirliyor. Kişiler yanlış kelimesinin nasıl yazılacağı hakkında bazı araştırmalar yapabiliyor. Oldukça yaygın olarak kullanılan bu kelimenin doğru yazılışı mutlaka bilinmesi gerekir.

Herkes nasıl bir zamirdir?

- Kimi, kimileri, kimse, biri, hepsi, birileri, başkası, başkaları, birkaçı, bazısı, bir takım, herkes, birazı, hepimiz, hepsi, hiçbiri, herhangi biri, her biri gibi kelimeler cümle içerisinde belgisiz zamir olarak kullanılmaktadır. Belgisiz zamirler isim tamlamasında tamlayanı veya tamlananı olarak kullanılabilir.