Falan mı doğru felan mı?

İçindekiler:

  1. Falan mı doğru felan mı?
  2. Felan ne?
  3. Diyalogta mı diyalogda mı?
  4. Kral yazımı nasıl?
  5. Falan Türkçe kelime mi?
  6. Gene mi yoksa yine mi?
  7. Moral ne demek TDK?
  8. Kiral nasil yazilir TDK?
  9. Bazı mı bağzı mi?
  10. Falan hangi dil?
  11. Gene doğru bir kullanım mı?
  12. Türkçede gene diye bir kelime var mı?
  13. Moral ahlak demek mi?
  14. Moral Türkçe kökenli mi?

Falan mı doğru felan mı?

Türk Dil Kurumu açısından bu kelimenin doğru kullanış biçimi "falan" şeklindedir. Bazı yerlerde, bazı konuşmalarda felan ve filan olarak da kullanılsa da bu biçim doğru değildir.

Felan ne?

1. zamir Söylenmesi istenmeyen veya gerekli görülmeyen bir özel adın yerini tutan kelime, filan: Bana `falan geldi, falan gitti` diye anlatmaya başladı.

Diyalogta mı diyalogda mı?

“Diyaloğa ?” yoksa “Diyaloga mı?” Nasıl Yazılır? ... Bu kelime genellikle Diyaloga şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Diyaloğa şeklinde olmalıdır.

Kral yazımı nasıl?

Kral mı?” yoksa “Kıral mı?” Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Kıral şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Kral şeklinde olmalıdır.

Falan Türkçe kelime mi?

Arapça sözcük İbranice ve Aramice/Süryanice pəlān פלן ""ve saire" anlamında kullanılan bir sözcük, falan" sözcüğünden alıntıdır.

Gene mi yoksa yine mi?

Bu kelime genellikle Gene şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Yine şeklinde olmalıdır. 2. zarf Öyle de olsa, öyle olmasına karşılık.

Moral ne demek TDK?

16. yüzyılda literatüre giren moral kelimesinin sözlük anlamı ahlak ve prensiptir. ... 1- Babamın herkesin içinde bana bu şekilde bağırması moralimi çok bozdu. 2- Başarılı olmanın en önemli iki şartı moral ve motivasyondur.

Kiral nasil yazilir TDK?

TDK 'ya Göre Kıral Kelimesinin Doğru Yazılışı Nasıldır? Türk Dil kurumuna göre kral kelimesinin doğru yazılışı kral şeklinde olmaktadır. Yazım yanlışı olarak ise kıral şeklinde yazımı yanlış olarak kabul edilmektedir.

Bazı mı bağzı mi?

Bu kelimenin bazı mı, bağzı mı olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı bazı şeklinde olmalıdır.

Falan hangi dil?

Arapça sözcük İbranice ve Aramice/Süryanice pəlān פלן ""ve saire" anlamında kullanılan bir sözcük, falan" sözcüğünden alıntıdır.

Gene doğru bir kullanım mı?

Bu kelime genellikle Gene şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Yine şeklinde olmalıdır.

Türkçede gene diye bir kelime var mı?

Gene, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan gene kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Türk Dil Kurumu'na (TDK) göre farklı anlamları olan gene kelimesi, Türkçe'de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir.

Moral ahlak demek mi?

Moral, İngilizce 'ethics' yani ahlak anlamında kullanılmaktadır. Ahlak doğru ve yanlış davranış pratiğidir.

Moral Türkçe kökenli mi?

Moral kelimesi Fransızca kökenlidir.