Jinekolog hangi hastalıklara bakar?

İçindekiler:

  1. Jinekolog hangi hastalıklara bakar?
  2. Jinekolog Doktor ne demek?
  3. Jinekolojik muayene hangi durumlarda yapılır?
  4. Erkek cinsel organına hangi doktor bakar?
  5. Alttan muayenede neler belli olur?
  6. Vajinal muayene kızlık zarına zarar verir mi?
  7. Vajinal muayene nedir?
  8. Jinekolojik muayene ücreti ne kadar?
  9. Kadın Doğum alttan muayene ne zaman yapılır?
  10. Cinsel isteksizlik için hangi ilaç kullanılır?
  11. Vajinal muayene ne demek?
  12. Vajinal mantar muayenesi nasıl yapılır?
  13. Vajinal ultrason muayenesi nasıl yapılır?
  14. Alttan muayenede tüpler görülür mü?
  15. Kızlık zarı muayenesinde doktor yanılabilir mi?
  16. Vajinal ultrason acı verir mi?

Jinekolog hangi hastalıklara bakar?

Kadın sağlığı ve hastalıklarını inceleyen bilim dalı olan jinekoloji ile ilgilenen ve bu eğitimi almış olan uzman hekimlere de jinekolog denir. Jinekolog, rahim ağzı, fallop tüpleri, yumurtalıklar, uterus, vajina ve vulva içeren kadın üreme sisteminde uzmanlaşmış bir cerrahtır.

Jinekolog Doktor ne demek?

Jinekolojik muayene,kadın vücudunun vajina kısmına yapılan muayenedir. Bu muayeneyi, tüm bayanların hiçbir sağlık sorunu olmasa da yılda bir kere olmak üzere, kontrol amaçlı yaptırması gerekmektedir. Jinekolojik muayene ile herhangi bir şikayet oluşturmayan birtakım rahatsızlıkların erken tanısı sağlanmaktadır.

Jinekolojik muayene hangi durumlarda yapılır?

Gerekli olan her durumda ve özellikle de acil durumların aydınlatılabilmesi için kanamalı olunan durumlarda da dahil her zaman jinekolojik muayene yapılabilir. Jinekolojik muayene esnasında doktorunuzun sizden beklediği, sorulara açık ve net cevap vermeniz ve sağlığınızı ilgilendiren ayrıntıları gizlememenizdir.

Erkek cinsel organına hangi doktor bakar?

Üroloji (bevliye) bölümü doktoru (ürolog) hangi hastalıklara bakar? Üroloji, hem kadınlarda hem de erkeklerde idrar yolu hastalıklarını, kronik böbrek hastalıklarını ve genellikle erkek üreme organlarının tedavisi ile ilgilenen cerrahi bir uzmanlık alanıdır.

Alttan muayenede neler belli olur?

Alttan muayenenin ilk aşaması Gözle görülür bir lezyon var mı, varsa nerede olduğu mutlaka not edilir. Bunun yanında iç dudaklar tutulup aralandığında idrar çıkış deliği (üretra),klitoris ve kızlık zarı görünür hale gelir.

Vajinal muayene kızlık zarına zarar verir mi?

Hekim vajinal bölgede iç dudakları eli ile yanlara çeker. Kızlık zarını vajina girişinde görsel olarak muayene eder. Kızlık zarı muayenesi sırasında kadın doğum uzmanı spekulum veya başka bir muayene aleti kullanmaz. Bu nedenle kızlık zarı muayenesi kızlık zarına (kızlığa) zarar vermez.

Vajinal muayene nedir?

Vajina ve rahim ağzı spekulum muayenesi sonucunda net olarak değerlendirilir, elle yapılan muayene ile de rahim ve yumurtalıklar hakkında fikir edinilir. Ancak daha net bir şekilde iç genital organların değerlendirilmesi için vajinal ultrason ya da diğer bir adıyla alttan yapılan ultrason gereklidir.

Jinekolojik muayene ücreti ne kadar?

Eğer sadece jinekolojik muayene ise özel jinekolog muayene ücretleri 1 TL arasındadır. Ankara'da kadın doğum muayene ücretleri de benzerdir. Ancak bir doğum var ise, hastane ve yapılan uygulamalara göre 3 bin ile 10 bin lira gibi bir aralıkta doğum ücretleri değişebiliyor.

Kadın Doğum alttan muayene ne zaman yapılır?

Çatı muayenesi gebeliğin son haftalarında (37 haftadan sonra) annenin pelvis kemiklerinin (çatı kemiklerinin) yani doğum yolunun değerlendirilmesi için yapılır, vajinal yolla yapılan bu muayeneye halk arasında alttan muayene de denir.

Cinsel isteksizlik için hangi ilaç kullanılır?

Fluoksetin, sertralin, klomipramin, moclobemide gibi diğer antidepresanlar da cinsel işlev bozukluklarının tedavisinde kullanılmaktadır. Cinsel isteksizlik tedavisi için kullanılan afrodizyaklar cinsel gücü ve cinsel isteği artırma özellikleri nedeniyle tercih ettiğimiz tedavi araçlarındandır.

Vajinal muayene ne demek?

Vajina ve rahim ağzı spekulum muayenesi sonucunda net olarak değerlendirilir, elle yapılan muayene ile de rahim ve yumurtalıklar hakkında fikir edinilir. Ancak daha net bir şekilde iç genital organların değerlendirilmesi için vajinal ultrason ya da diğer bir adıyla alttan yapılan ultrason gereklidir.

Vajinal mantar muayenesi nasıl yapılır?

Öncelikle akıntıdan ince pamuklu çubuklar yardımı ile akıntıdan örnek alınarak laboratuara yollanır ve etken mikroorganizma saptanmaya çalışılır. Ultrason muayeneleri de vajinal yoldan değil, karından yapılır. Bakirelerin yapılan jinekolojik muayeneleri elbetteki kızlık zarlarına zarar verilmeyecek şekilde yapılır.

Vajinal ultrason muayenesi nasıl yapılır?

Transvajinal tetkik sırasında çubuk şeklindeki ultrason probu vajinaya sokulur. Bu prob, rahmin ve overlerin görüntülerini ultrason cihazına oradan da monitöre aktarılması ile gerçekleşir. Bu ultrason ağrısız ve tamamıyla zararsızdır ama doğası gereği, rahatsızlık veren bir tetkik olduğunu söyleyebiliriz.

Alttan muayenede tüpler görülür mü?

Pelvis (alt karın) ile ilgili: Pelviste yani karnın rahim ve yumurtalıkların bulunduğu alt kısmında bulunan sıvı ve kitleler ultrasonda görülebilir. Pelviste bulunan organlardan (rahim, yumurtalık, barsaklar, tüpler..) kaynaklanan kitleler izlenebilir.

Kızlık zarı muayenesinde doktor yanılabilir mi?

Kızlık zarı kontrolü muayenesinde doktor görsel değerlendirme ile yapar. Kızlık zarı kontrolünde yanılma payı (%0,1 in altında) neredeyse yok denecek kadar azdır. Çok nadiren ufak bir kenar zedelenmesi doğal çentikli kızlık zarı ile karışabilir. Ancak tecrülebli bir hekim bunu kolaylıkla fark edecektir.

Vajinal ultrason acı verir mi?

Eskilerde çok uygulanılan şimdilerde transvajinal ultrasonografi nedeniyle sadece belli bazlı rahatsızlıklarda başvurulan bir muayene yöntemi (elle iç genital organların muayenesi) de nazik ve yumuşak bir şekilde yapıldığında oldukça ağrısız bir metoddur.