Çilingöz Tabiat Parkı giriş ücreti ne kadar?

İçindekiler:

  1. Çilingöz Tabiat Parkı giriş ücreti ne kadar?
  2. Çilingoz Plajı Ücretli mi?
  3. Çilingoz denizi nasıl gidilir?
  4. Çilingoz yasak mı?
  5. Yalıköy Plajı Ücretli mi?
  6. Çilingoz Tabiat Parkı nereye bağlı?
  7. Çilingozda denize girilir mi?
  8. Çilingoz kac tl?
  9. Çatalca'da denize nerede girilir?
  10. Çilingoz da telefon çekiyor mu?
  11. Yalıköy Karaburun neresi?
  12. Yalıköyde denize girilir mi?
  13. Çilingoz ne yapılır?
  14. Kastro kamp alanı nerede?
  15. Çilingoz denizi temiz mi?
  16. Çilingoz Tabiat Parkı istanbul arası kaç km?
  17. Çilingoz doğal havuz nerede?
  18. Çilingoz denize girilir mi?
  19. Çatalca denize girilir mi?
  20. Kuzuludere göleti nerede?

Çilingöz Tabiat Parkı giriş ücreti ne kadar?

Çilingoz Tabiat Parkı giriş ücretleri 2020 itibariyle güncellendi. Bireysel olarak giriş için 17 TL gibi bir ücret ödenmesi gerekmektedir. Eğer bisiklet ile giriş yapılacak ise yine aynı şekilde şahıs ücretlendirmesi eşliğinde 17 TL ödenmesi gerekiyor.

Çilingoz Plajı Ücretli mi?

Çilingoz Tabiat Parkı Giriş Ücreti Parka tek kişilik giriş ücreti 20 TL olarak belirlenmiştir. Parka motosiklet veya ATV ile giriş ya da kullanım için ödenecek olan tutar ise 30 TL'dir. Otomobil giriş ücreti 37 TL, Minibüs ücreti ise 90 TL'dir.

Çilingoz denizi nasıl gidilir?

İşte, Çilingoz hakkında merak edilenleri derledik. Çilingoz tabiat parkına kendi aracınız ile gitmek isterseniz Çatalca-Saray hattı üzerinden Binkılıç Beldesinin çıkışından sağa dönerek 17 km devam ederek gidebilirsiniz. Aynı zamanda Yenibosnadan kalkan otobüslerle de kolaylıkla bölgeye ulaşım sağlayabilirsiniz.

Çilingoz yasak mı?

Koruma Sahası olduğu için sürekli av yasağı uygulanmaktadır.

Yalıköy Plajı Ücretli mi?

Yalıköy Plajı Giriş Ücreti Yalıköy Plajı'na giriş için herhangi bir ücret talep edilmemektedir. Plajda şemsiye ya da şezlong kiralamak isterseniz, cüzi rakamlar ödeyerek kiralayabilirsiniz.

Çilingoz Tabiat Parkı nereye bağlı?

İstanbul ilinin Çatalca ilçesinde yer alan Çilingoz Tabiat Parkı, Yalıköy semtindedir. Tabiat parkı, Çatalca merkeze 62 kilometre mesafededir.

Çilingozda denize girilir mi?

1200 metrelik kumsala sahip olan Çilingoz'da denize girecekseniz dikkatli olmanız ve yalnızken yüzmeyi tercih etmemenizde fayda var. Ayrıca deniz hızla derinleşiyor. Denize atlamayı seviyorsanız Çilingoz akvaryum denilen ve basamaklarla çıkılarak doğal bir kayalığa ulaşan bölümü tercih edebilirsiniz.

Çilingoz kac tl?

Girişte 22 lira ücret alınıyor.

Çatalca'da denize nerede girilir?

Çatalca'da Denize Girilecek Yerler – Plajlar – Sahiller –...
  • Evcik Plajı
  • Çilingöz Plajı
  • Ormanlı Plajı
  • Yalıköy Plajı

Çilingoz da telefon çekiyor mu?

Telefon çekiyor. WC, duş, market, kır lokantası, okey salonu vs gibi olanaklar var. Deniz aşırı dalgalıydı. O kadar ki o gün girmek yasaktı.

Yalıköy Karaburun neresi?

Yalıköy ve Çilingoz da, Çatalca'ya bağlı iki ayrı sahil bölgesi. Çatalca, Karadeniz kıyısına açılıyor. Tarihin ilk devrelerinden bu yana yerleşim alanı olarak kullanılmış. İstanbul'un su ihtiyacının karşılandığı Istıranca (Yıldız) Dağlarının çok büyük bir kısmı Çatalca sınırları içerisinde kalıyor.

Yalıköyde denize girilir mi?

Yalıköy ,İstanbul'un Çatalca İlçesine bağlı bir belde olan Yalıköy sınırları içerisindedir.Plajın uzunluğu yaklaşık 2 km'dir ve oldukça temizdir.

Çilingoz ne yapılır?

Çilingoz Tabiat Parkı içinde çok sayıda eğlenceli ve keyifli olanak ziyaretçilere sunulmaktadır. Bunların içerisinde aktivite olarak at binme, su sporları, balık tutma, voleybol ve futbol oynama, kamp kurma ve piknik yapma en çok sevilen ve tercih edilen faaliyetler.

Kastro kamp alanı nerede?

Tekirdağ ilinin Saray ilçesinde bulunan Kastro Çamlıkoy Tabiat Parkı 45,1 hektar alana sahiptir. Tabiat parkı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Tekirdağ Şube Müdürlüğü'ne bağlı olarak hizmet vermektedir. Kastro Çamlıköy Tabiat Parkı, Kastro kamp alanı olarak da bilinmektedir.

Çilingoz denizi temiz mi?

Temiz bir deniz arayışınız varsa İstanbul içinde bulabileceğiniz en iyi alanlardan biri olan Çilingoz Denizi'nin olumsuz tarafı ise Karadeniz kıyısı olması sebebi ile dalgalı olması. 1200 metrelik kumsala sahip olan Çilingoz'da denize girecekseniz dikkatli olmanız ve yalnızken yüzmeyi tercih etmemenizde fayda var.

Çilingoz Tabiat Parkı istanbul arası kaç km?

Çilingoz Tabiat Parkı İstanbul'un Çatalca ilçesinin Yalıköy semtinde yer alıyor. Çatalca merkeze 62KM uzaklıkta olup, İstanbul Beşiktaş'tan 112KM yaklaşık 2 saattir.

Çilingoz doğal havuz nerede?

Kıyıköy Doğal Havuz, İstanbul'a yaklaşık 100 km uzaklıkta, Çilingoz Tabiat Parkı'nda bulunuyor.

Çilingoz denize girilir mi?

1200 metrelik kumsala sahip olan Çilingoz'da denize girecekseniz dikkatli olmanız ve yalnızken yüzmeyi tercih etmemenizde fayda var. Ayrıca deniz hızla derinleşiyor. Denize atlamayı seviyorsanız Çilingoz akvaryum denilen ve basamaklarla çıkılarak doğal bir kayalığa ulaşan bölümü tercih edebilirsiniz.

Çatalca denize girilir mi?

Çatalca'ya 35 kilometre uzaklıktaki Evcik Plajı, Ormanlı Köyü'ndeki Ormanlı Plajı, Çatalca'ya 65 kilometre uzaklıktaki Çilingoz Plajı ve Yalıköy Plajı denize girebileceğiniz en güzel noktalar arasında.

Kuzuludere göleti nerede?

Kuzuludere Göleti, Çatalca ilçe merkezine 56,9 kilometre uzaklıktadır. Çatalca şehir merkezinden 1 saat 15 dakika sürecek yolculuk ile ulaşabilirsiniz. Kuzuludere Göleti ile Yalıköy arası olan uzaklık ise; 5,3 kilometredir. Kendi aracı ile gidecek olanlar; İstanbul – Çatalca – Yalıköy güzergahını takip edeceklerdir.