Bekir ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Bekir ne demek TDK?
  2. Bekir ismi ne anlama gelir?
  3. Osman Arapcada ne anlama gelir?
  4. Islamda Azra ismi ne demek?
  5. Azra ismi kimin lakabı?
  6. Azra ismi verilir mi?

Bekir ne demek TDK?

Bekir, Arapça kökenli olup en sık kullanılan erkek isimlerinden biridir. Dilimize Arapçadan yerleşen Bekir için bir kaç farklı anlamın olduğu bilinmektedir. TDK tarafından geçerli olan anlamı sabahları erken kalkan kişi olarak alınmıştır.

Bekir ismi ne anlama gelir?

Anlamı itibariyle en güzel isimlerden biri olarak Bekir erkek çocukları için günümüzde yaygın değerlendirilmektedir. ... Türkçe karşılık olarak ise Bekir isminin anlamı, 'Yeni doğmuş' şeklinde ifade edilmektedir.

Osman Arapcada ne anlama gelir?

(Od-man) ateş adam anlamında kullanılmaktadır. Arapça kökenli bir erkek ismidir. Osman İsminin en belirgin özelliği duygusal olmasıdır.

Islamda Azra ismi ne demek?

Arapça kökenli bir isim olan Azra, rahatlığı bolluğu ve bereketi ifade eder. Bu isim, zenginlik ve refah içinde yaşayan kimse anlamına gelmektedir. ... Bu isim Medine şehrinin diğer adı olarak da kullanılmaktadır. Aynı zamanda ayak basılmamış kum, bakire kız, anlamlarına gelmektedir.

Azra ismi kimin lakabı?

Azra ismi dini açıdan Medine'nin diğer adı ve Hz. Fatima (s.a.) ve Hz. Meryem'in lakapları olarak kullanılmaktadır. Azra isminin genel anlamları da el değmemiş bakire kız, delinmemiş inci, ayak basılmamış kum ve masal kahramanı Vamık'ın sevgilisi anlamlarını taşımaktadır.

Azra ismi verilir mi?

Azra ismi caiz mi? Azra ismini çocuğuma koymakta herhangi bir sıkıntı var , çocuğuma koymak uygun mu ve dinen caiz mi diye aklınıza gelen soruların cevabına aşağıdan ulaşabilirsiniz. ... Azra ismini kullanmakta dinen de herhangi bir sıkıntı yoktur yani caizdir.