Kim sabah namazını kılarsa?

İçindekiler:

  1. Kim sabah namazını kılarsa?
  2. Sabah namazının sevabı ne kadardır?
  3. Sabah namazı neden sabah kılınır?
  4. Sabah namazının şahitli olması ne demek?
  5. Sabah namazını ne zaman kılmak daha sevap?

Kim sabah namazını kılarsa?

Cündeb el-Kasri'den nakledildiğine göre, Rasulüllah (s.a.s.) şöyle buyurmuştur: "Her kim sabah namazını kılarsa o kimse Allah'ın koruması altındadır." (Müslim, Mesacid, 262.)

Sabah namazının sevabı ne kadardır?

Sabah namazını kılan o gün Allah'ın koruması altındadır. Sabah namazını cemaatle kılan gecenin yarısı boyunca nafile ibadet yapmış sevabı alır. Sabah namazının 2 rekatlik sünneti dünya ve içindeki her şeyden çok daha hayırlıdır yani sabah namazının sünnetini kılan ahirette daha büyük faziletler elde edecektir.

Sabah namazı neden sabah kılınır?

Sabah namazı kişinin uykusundan uyanması ve ibadet etmesinin nefsine zor gelmesine rağmen kalkarak ibadetini yerine getirmesi sabah namazını Allah katında daha önemli kılmaktadır.

Sabah namazının şahitli olması ne demek?

Alimlerin çoğunluğuna göre, sabah namazında; diğer namazlarda olmayan bir özellik vardır; o da gece melekleri ile gündüz meleklerinin birlikte hazır olup buna şahitlik etmeleridir. Diğer namazlarda ve diğer vakitlerde amellerimizi yazan melekler iki tanedir. ... Bundan dolayı sabah namazı şahitlidir.

Sabah namazını ne zaman kılmak daha sevap?

Sabah namazını isfâr vaktinde kılmak erkeklere mahsustur, kadınlar için ise, sabah namazını vaktin evvelinde henüz hava karanlık iken kılmak, diğer namazları ise cemaat dağıldıktan sonra kılmak daha faziletlidir.