Sabah namazını kıldıktan sonra hangi sure okunur?

İçindekiler:

  1. Sabah namazını kıldıktan sonra hangi sure okunur?
  2. Vakit namazından sonra nasıl dua edilir?
  3. Sabah namazı tesbihatından sonra ne okunur?
  4. Hacet duası ne anlama gelir?
  5. La Yestevi suresi ne zaman okunur?
  6. Hangi sure neye iyi gelir?
  7. Ikindi namazı sonrası ne okunur?
  8. Fatiha suresi hangi durumlarda okunur?

Sabah namazını kıldıktan sonra hangi sure okunur?

Günün ilk vakit namazı olan sabah namazı tamamlandıktan sonra, "La havle velâ kuvvete illâ billâhi velâ hilete velehtiyale velâ mence velâ melca minellâhi illâ îleyh(i)." duası 7 kere okunmalıdır.

Vakit namazından sonra nasıl dua edilir?

Namazlardan sonra şöyle dua edilebilir: "Elhamdülillahi Rabbilalemin, Essalatü Vesselamü Ala Resulina, Muhammedin Ve Ala Alihi Ve Sahbihi Ecmain" Türkçe manası şöyledir: "Ya Rabbi! Kıldığımız namazlarıkabul eyle. Ahır ve akıbetimizi hayreyle.

Sabah namazı tesbihatından sonra ne okunur?

Normal farz namazlardan sonra yapılan zikirler sabah namazı sonrasında da yapılır. Sabah namazı sonrası 33 defa subhanallah, 33 defa el-hamdulillah ve 33 defa Allah-u Ekber zikirleri ile tamamlanır. Bunun dışında güneşin doğuşunu beklemek sünnettir ve bu esnada Kuran okunur veya sabah zikirleri okunur.

Hacet duası ne anlama gelir?

HACET NAMAZI DUASI Lâ ilâhe illallâhu'l-halîmu'l-kerîm. Subhânallâhi Rabbi'l-arşi'l-azîm. Elhamdu lillâhi rabbi'l-âlemîn; Es'eluke mucîbâti rahmetike ve azâime mağfiretik; ve'l-ismete min kulli zenbin ve'l-ganîmete min kulli birrin ve'sselâmete min kulli ism.

La Yestevi suresi ne zaman okunur?

Mesela, sabah namazının ardından 'Lâ yestevi' yani Haşir Sûresi'nin son üç ayeti, öğlen namazının sonunda Fetih Sûresi'nin son ayetleri okunur.

Hangi sure neye iyi gelir?

Haşr Suresinin okuyan kişinin dünyadaki tüm varlıkların ona dua edeceği söylenir. Peygamber Efendimiz (s.a.s) Haşr suresini okuyan kişinin günahlarının affedileceğini buyurmuştur. Hastalıklardan ve musibetlerden korunacağı rivayet edilir.

Ikindi namazı sonrası ne okunur?

İkindi namazının farzında ilk olarak niyet edilir ve Allahu Ekber diyerek eller bağlanır. Sonra Subhaneke, ardından Fatiha suresi okunur. Daha sonra Kuran'dan Kafirun suresi okunur. Fakat bu sure bilinmiyorsa Kuran'dan bir sure de okunabilir.

Fatiha suresi hangi durumlarda okunur?

7 ayetten oluşan Fatiha Suresi, sadece Allah'a hamt ve ibadet etmeyi nasihat etmektedir. Kuran-ı Kerim'in başlangıcında olduğu gibi her işin başında Fatiha Suresi okunması tavsiye edilir. Yalnızca Allah'a ibadet ve secde etmeyi nasihat ettiği için namazların her rekatında okunmaktadır.