Fatura mahsuplaşma nedir?

İçindekiler:

  1. Fatura mahsuplaşma nedir?
  2. Mahsuplaşma miktarı nedir?
  3. Aylik Mahsuplasma ne demek?
  4. Elektrik mahsuplaşma ne demek?
  5. Mahsup tutarı ne demek?
  6. Elektrik faturasında muhtelif mahsup ne demek?
  7. Mahsuplaşma ödemesi ne demek?
  8. Mahsup tutari ne demek?
  9. 1 KW ne demek?
  10. Lisanssız elektrik santrali nedir?
  11. Muhtelif ilave nedir elektrik faturası?
  12. Elektrik faturasında muhtelif tenzil ilave ne demek?
  13. 1 kW neye eşittir?
  14. 1 kW elektrik kaç TL 2020?
  15. Lisanssız GES kaç MW?
  16. Kimler lisanssız elektrik üretebilecek?

Fatura mahsuplaşma nedir?

Örneğin bazı faturalar fatura tutarı tam sayıya yuvarlanarak hesaplanır. Bu durumda ödenen fazladan tutar gelecek aya mahsup edilir. Bu örnekteki kullanımı mahsup etmek kelimesinin borcunu alacağından düşmek anlamını yansıtmaktadır. Mahsup kelimesi hesap kelimesinden türemiş bir sözcüktür.

Mahsuplaşma miktarı nedir?

Ceza hukukunda mahsup, hüküm kesinleşmeden önce kişi özgürlüğünün kısıtlanması sonucunu doğuran tüm haller nedeniyle geçirilen sürelerin mahkum olunan cezadan indirilmesini ifade etmektedir (TCK m.63). ... Adlî para cezasına hükmedilmesi durumunda, bir gün yüz Türk Lirası sayılmak üzere, bu cezadan indirim yapılır.

Aylik Mahsuplasma ne demek?

Aylık Mahsuplaşma; O ay içerinde ürettiğiniz ve tükettiğiniz enerjinin mahsup edilerek, üretim fazlanız olması durumunda dağıtım şirketine, tek zamanlı elektrik birim fiyatından fatura etmeniz, eksiğiniz olması durumunda dağıtım şirketinin size, toplam elektrik birim fiyatından fatura etmesi anlamına gelmektedir.

Elektrik mahsuplaşma ne demek?

Mahsuplaşma; Solar Enerji literatüründeki anlamı belirli bir süre için şebekeye verdiğiniz enerjiden, şebekeden aldığınız enerji miktarının çıkarılmasıdır.

Mahsup tutarı ne demek?

6661 Mahsup Tutarı Ne Demek? 6661 sayılı Kanun'da mahsup tutarı, yasalar tarafından sağlanan teşvik tutarının cari dönem veya geçmiş dönem SSK prim borçlarına saydırılması yani mahsup edilmesi olarak bilinir.

Elektrik faturasında muhtelif mahsup ne demek?

Enerjisa. Faturadaki "Muhtelif Mahsup" nedir? Müşterinin TL olarak iade alacağının oluşan faturasından düşülen bedelidir.

Mahsuplaşma ödemesi ne demek?

Mahsuplaşma Yönetmelikte “belirli bir zaman dilimi içinde gerçekleşen, üretim ve tüketimin birbirinden düşülmesi sonucu kWh cinsinden net üretim veya net tüketim değerinin bulunması işlemi olarak tanımlanmıştır” .

Mahsup tutari ne demek?

6661 sayılı Kanun'da mahsup tutarı, yasalar tarafından sağlanan teşvik tutarının cari dönem veya geçmiş dönem SSK prim borçlarına saydırılması yani mahsup edilmesi olarak bilinir.

1 KW ne demek?

Kilowatt saat, (sembolü: kWsa ya da uluslararası sembolüyle kWh), 1000 watt saat veya 3.6 megajoule'e eşdeğer bir enerji birimidir. Wattsaat, kilowatt cinsinden gücün saat cinsinden zaman ile çarpımıdır. Kilowatt saat elektrik enerjisini faturalamada kullanıldığından yaygın olarak bilinir.

Lisanssız elektrik santrali nedir?

Lisanssız Elektrik Üretimi 1 MW altı kurulu güce sahip uygulamalardır. 33 'te bir oranında tüketim gösterme zorunluluğu vardır. Elektrik mahsuplaşma esaslarına uygun olarak şebekeye basılabilir.

Muhtelif ilave nedir elektrik faturası?

" Muhtelif ilave" bedeli ne demek? * 2003 yılından itibaren artık alınmayacağı duyurulan güç bedeli yerine bu kez "muhtelif ilave" ismi ile yine herhangi bir hizmet satışı veya elektrik tüketimine ilişkin olmayan bir bedel çıkarılıyor.

Elektrik faturasında muhtelif tenzil ilave ne demek?

Müşterilere muhtelif sebeplerden yansıtılan ilave / tenzil tahakkuk ya da tahsilat değerleridir. Hesaplanan fatura tutarına, Güvence Bedeli, Yuvarlama, Müşteri Alacağı ve muhtelif gibi bedeller eklendikten sonra ödencek tutar bilgisidir. Vadesi geçmiş ödemesi gereken borç tutarı bilgisidir.

1 kW neye eşittir?

Kilowatt saat, (sembolü: kWsa ya da uluslararası sembolüyle kWh), 1000 watt saat veya 3.6 megajoule'e eşdeğer bir enerji birimidir.

1 kW elektrik kaç TL 2020?

Mesken ulusal tarife elektrik fiyatları Aralık 2017'den günümüze yüzde 74 oranında arttı. 2017'nin Aralık ayında dağıtım ve vergiler dahil mesken elektrik fiyatı kilovatsaat (kWh) başına 0.4075 TL iken, Temmuz 2020'de bu rakam 0.7102 TL'ye çıktı.

Lisanssız GES kaç MW?

Lisanssız yenilenebilir enerjide üst sınır 5 MW'a çıktı, öztüketim için kurulan tesislere ise 10 yıl aktif enerji bedeli uygulanacak. Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı ile lisanssız elektrik üretim tesisleri için halihazırda 1 MW olan üst sınır 5 MW'a çıkarıldı.

Kimler lisanssız elektrik üretebilecek?

1) Kimler lisanssız elektrik üretim tesisi kurabilir? Elektrik abonesi olan herkes (her gerçek veya tüzel kişi) lisanssız elektrik üretim tesisi kurabilir. Bu kişilerin kendi uhdelerinde en az bir tüketim tesisi, yani aboneliği bulunması gerekir.