Vucutta lekelenmeler neden olur?

İçindekiler:

  1. Vucutta lekelenmeler neden olur?
  2. Koltuk altındaki kahverengi lekeler neden olur?
  3. Vücutta kahverengi lekeler nasıl geçer?
  4. Elde çıkan lekeler neyin belirtisi?
  5. El üzerindeki yaşlılık lekeleri nasıl geçer?

Vucutta lekelenmeler neden olur?

Cilde doğal rengini veren melanosit hücrelerinin fazla üretimi ya da düzensizliğine bağlı olarak ciltte lekeler oluşur. Lekelerin birçoğu güneş ışınlarına uzun süre boyunca maruz kalma sonucu oluşsa da genetik faktörler, hormonal ilaçlar, hamilelik ve bazı kimyasal maddeler de melanosit hücre yapısını bozabilir.

Koltuk altındaki kahverengi lekeler neden olur?

Deriye rengini veren melanin adlı maddenin miktarının artması sonucu ortaya çıkar. Aşırı terleme, sık jilet, ağda kullanımı, şişmanlık ve hamilelik döneminde kararmalar, lekeler olabilir.

Vücutta kahverengi lekeler nasıl geçer?

Ciltte oluşan kahverengi lekeler için retinol, ezelaic asit, hidrokinoni C vitamini, E vitamini gibi antioksidan içeren krem kullanılabilir. Kahverengi lekeler için uygulanan en doğal yöntemlerden biri de limon suyu uygulamasıdır. Yüksek oranda sitrik asit içeren limon kahverengi lekelerin azalmasına yardımcı olabilir.

Elde çıkan lekeler neyin belirtisi?

Güneşe maruz kalma aşırı melanin üretimine yol açabilir, bu da yüzünüzde, ellerinizde ve boynunuzda kahverengi lekelerin oluşmasına neden olur. Cildinizde melanin üreten melanosit adı verilen bir madde vardır. Melanosit aşırı uyarılırsa çok fazla melanin üretebilir. Güneş, karanlık noktaların bir numaralı nedenidir.

El üzerindeki yaşlılık lekeleri nasıl geçer?

NASIL HAZIRLANIR? Bir tatlı kaşığı sirke ve 1 tatlı kaşığı limonu bir bardağın içinde karıştırın ve karışımı 5 dakika bekletin. Ardından yaşlılık lekelerinin üzerine bir pamukla sürün. Bir ay boyunca haftada 3 kez uygulayarak lekelerin açılmasını sağlayın.