Muz kabuğu yüze iyi gelir mi?

İçindekiler:

  1. Muz kabuğu yüze iyi gelir mi?
  2. Muz kabuğu yenirse ne olur?
  3. Muz cildi güzelleştirir mı?
  4. Muz kabuğu nasıl tüketilir?
  5. Muz maskesi haftada kaç kez yapılır?
  6. Muz çok yersek ne olur?
  7. Muz maskesi olur mu?

Muz kabuğu yüze iyi gelir mi?

Antioksidan deposu muz kabukları cilt sağlığı için birebir. Sadece sivilcelere çözüm olmayan muz kabuğu içerdiği A, B, C ve E vitaminleri sayesinde ciltteki siyah noktalar ve lekeler için de çok faydalı. 5 dakika boyunca muz kabuğuyla yüzünüze masaj yapıp 20 dakika beklettikten sonra yıkamanız yeterli.

Muz kabuğu yenirse ne olur?

Belki de en çok buna şaşıracaksınız ama evet muz kabukları yenebilir ve içilebilir. Muz kabuğunda bol miktarda mutluluk hormonu olarak bilinen “serotonin” var. Üç gün süreyle günde 2 muz kabuğu yemek kan serotonin seviyesini yüzde 15 artırıyor. Birçok depresyon ilacı kan serotonin seviyesini artırarak etkili oluyor.

Muz cildi güzelleştirir mı?

Muz cilt güzelliği için muhteşem bir besindir. Muzun içerisindeki bazı vitamin ve mineraller cildi güzelleştirir ve parlaklık verir. Özellikle muzun içeriğinde bulunan B vitamini yaşlanmaya karşı etkilidir ve yine muzdaki potasyum kuru cildi nemlendirir.

Muz kabuğu nasıl tüketilir?

NASIL TÜKETEBİLİRİZ? Muzun kabuğunu doğrudan çiğ olarak tüketebilirsiniz. Özellikle olgunlaşmasını tamamlamış olursa tadı o kadar da kötü gelmeyecektir. Daha kolay kullanımı ise muz kabuklarını 10 dakika kadar haşladıktan sonra bu kabukları bir blender yardımı ile meyve sularına eklemektir.

Muz maskesi haftada kaç kez yapılır?

Makyajdan arınmış cildinize maskeyi sürün ve yaklaşık 20 dakika kadar maske ile bekleyin. Bal, yoğurt ve muz kuru cildinizi canlandıracak aynı zamanda nem kazandıracaktır. Böylece ölü hücreler de kolayca temizlenmiş olacak. Haftada 1 defa deneyerek en etkili sonuçları alabilirsiniz.

Muz çok yersek ne olur?

Muzun fazla tüketilmesinde vücut hiperkalemi geliştirmekte ve kalbe zarar vermektedir. Kas güçsüzlüğü, düzensiz kalp ritmi ve geçici felç gibi durumlar ile karşılaşılmak istenmiyorsa, muzun fazla tüketiminden uzak durulmalıdır.

Muz maskesi olur mu?

Muz maskesi sivilce ve kırışıklıkları gideren, cildin daha iyi görünmesini sağlayan etkilere sahiptir. Eğer yaşlanmayı ertelemek ve daha genç görünmek istiyorsanız; sizleri muz maskeleri ile tanıştıralım. Potasyum içeren muz maskesi faydaları ile birçok kişinin cildini zararlı maddelerden korumaktadır.