Yüze aloe vera sürmek ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Yüze aloe vera sürmek ne işe yarar?
  2. Aloe vera nasıl ve nerede kullanılır?
  3. Aloe vera ne ile karıştırılır?
  4. Aloe vera jeli yüze sürüldükten sonra yıkanır mı?
  5. Aloe vera jeli kremi nasıl yapılır?
  6. Aloe vera yüzümüze sürersek ne olur?

Yüze aloe vera sürmek ne işe yarar?

Ciltte yanıkları, güneş yanıklarını ve hatta cilt tahrişlerini yatıştırarak bir anti-enflamatuar görevi görür. Bunun dışında iyileşmeye imkan vererek cildin daha hızlı onarılmasını sağlar. Bileşenleri sayesinde cildi nemlendirir, besler ve peeling yapar.

Aloe vera nasıl ve nerede kullanılır?

1- ALOE VERANIN CİLDE FAYDASI Aloe veranın en çok kullanım alanı şüphesiz cilt üzerinedir. Kan dolaşımını artırması ve iyileşme sürecini hızlandırma nedeniyle yaralar ve yanıklar için alo vera jeli kullanılır. UV ışınlarından doğal bir koruma sağlayan aloe verayı, güneşe çıkmadan önce sürmeniz yeterli olacaktır.

Aloe vera ne ile karıştırılır?

Bir blender'ın içerisine 4 yemek kaşığı aloe vera jeli, 1 tatlı kaşığı bal ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağını ekleyin, güzelce karıştırın. Hazırladığınız maskeyi cildinize uygulayın ve 15 dakika kadar bekleyin. Ardından ılık suyla durulayın. Hazırladığınız bu maskeyi haftada 2 defa uygulayabilirsiniz.

Aloe vera jeli yüze sürüldükten sonra yıkanır mı?

Ekstra kalın bir katman herhangi bir ek fayda sağlamaz. En iyi sonuçlar için, aloe vera jeli yüzünüzde yaklaşık 10 dakika bırakın, daha sonra yüzünüzü soğuk suyla yıkayın ve kurulayın. Saf aloe vera jeli cildinizde çok uzun süre kalırsa kuruma etkisi olabilir.

Aloe vera jeli kremi nasıl yapılır?

Aloe vera kremi yapılırken bir kabın içerisine 2 yemek kaşığı aloe vera jeli konulur. Ayrıca argan yağı ve jojoba yağı da kabın içerisine alınır. Bu karışıma 3 damla lavanta yağı ve 3 damla zerdeçal yağı konulur. Tüm malzemeler itina ile karıştırılır.

Aloe vera yüzümüze sürersek ne olur?

Aloe vera, birçok güzellik ürününün bir bileşeni olsa da, doğrudan yüzünüzde saf aloe vera jeli de kullanabilirsiniz. Doğru uygulandığında, jel cildinizi nemlendirerek ince çizgileri ve kırışıklıkları yumuşatır. Sivilce ve sivilce izlerini azaltmak için de kullanılabilir.