Gelir kaybı desteğinden kimler faydalanabilir?

İçindekiler:

  1. Gelir kaybı desteğinden kimler faydalanabilir?
  2. Hibe desteğinden kimler yararlanacak Resmi Gazete?
  3. Esnaf Destek Paketi kimlere verilir?
  4. Hibe desteği ödemeleri başladı mı?

Gelir kaybı desteğinden kimler faydalanabilir?

Ticaret Bakanlığının destek paketine yönelik hazırladığı bilgilere göre, söz konusu desteklere ticari kazancı basit usulde vergilenenler, esas faaliyeti açıklanan ekonomik faaliyetlerden olan gerçek kişi vergi mükellefleri ile gelir vergisinden muaf olup esnaf ve sanatkarlar siciline kayıtlı esnaf ve sanatkarlar ...

Hibe desteğinden kimler yararlanacak Resmi Gazete?

Esnafa hibe desteği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Destekten, salgın sebebiyle işlerine ara veren 1,5 milyona yakın esnaf ve sanatkar yararlanacak. ... 5 bin ve 3 bin liralık hibe desteğinden itibariyle gelir vergisi mükellefi olan esnaf ve sanatkarlar yararlanabilecek.

Esnaf Destek Paketi kimlere verilir?

Esnafa 5 bin ve 3 bin lira hibe desteğinden 17 Mayıs itibarıyla gelir vergisi mükellefi olan esnaf yararlanacak. Başvuralar e-Devlet'ten yapılacak ve 25 Mayıs tarihinde başlayarak bir ay sürecek.

Hibe desteği ödemeleri başladı mı?

Esnafa yönelik 3 bin lira ve 5 bin liralık hibe desteği ödemesi, yarından itibaren banka hesaplarına yatırılmaya başlanacak. ... Destekten 'den itibaren gelir vergisi mükellefiyeti olan esnaf ve sanatkarlar ile gerçek kişi tacirler kazançlarına esas faaliyet konuları üzerinden yararlanabiliyor.