Kadınlar asker olmak için ne yapmalı?

İçindekiler:

  1. Kadınlar asker olmak için ne yapmalı?
  2. Kadın astsubay olunur mu?
  3. Jandarma olmak için ne yapmak gerekiyor?
  4. Jandarma alımı nasıl oluyor?

Kadınlar asker olmak için ne yapmalı?

Kadın asker başvurusu yapacak olan kişi öncelikle TC vatandaşı olması gerekiyor. Eğitim durumu 4 yıllık lisans eğitimi veya Yüksekokul mezunu olmalıdırlar. Müracaat yaşının 27 yaşını tamamlamış olması gerekiyor. 27 yaş altında olan kişiler başvurularını yapamazlar.

Kadın astsubay olunur mu?

KADIN ASTSUBAY NASIL OLUNUR, BAŞVURULAR NEREDEN YAPILIR? Astsubay olmak için liseyi bitirmiş olmanız veya üniversite sınavına girip astsubaylık için istenilen baraj puanını alırsanız Astsubaylık Meslek Yüksek Okuluna girerek 2 senenin sonunda astsubay olarak göreve başlayabilirsiniz.

Jandarma olmak için ne yapmak gerekiyor?

-Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak, - Başvuru yapacak adaylarda mezuniyet şartı ile ilgili olarak, Jandarma branşından (Komando-Asayiş) başvuru yapacak adaylarda en az Ortaöğretim (Lise) mezuniyeti şartı aranmakta olup, tüm lise, ön lisans ve lisans bölümlerinin tamamı başvuru yapabileceklerdir.

Jandarma alımı nasıl oluyor?

Başvuruda bulunacak vatandaşlar, https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresine giderek, ''Personel/öğrenci alım başvuruları ve sonuçları'' kısmından başvurularını yapabilecek.