Marka Tescil Belgesi nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Marka Tescil Belgesi nasıl alınır?
  2. Marka tescil başvurusu nereye yapılır?
  3. Marka tescili kaç para?
  4. Marka Tescil Belgesi almak ne kadar sürer?
  5. Kimler marka başvurusunda bulunabilir?
  6. Isim telif hakkı kaç para?
  7. Patent almak ne kadara mal olur?
  8. Marka tescili kim yapar?
  9. Telif ücreti ne kadar?

Marka Tescil Belgesi nasıl alınır?

Ülkemizde marka tescil başvurularını Türk Patent Entitüsüne (TPE) yapabilirsiniz. Marka tescil müracaatı yapabilmeniz için Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde oturuyor olmalısınız. Marka tescilini hak sahipleri gerekli yerlere başvuru yaparak yapabilir. Başvuruları Türk Patent Entitüsü kabul etmektedir.

Marka tescil başvurusu nereye yapılır?

Marka başvurusu sahibine firma tescili olduğunu belirten marka tescili verilir. Ek olarak marka, sicile kaydedilir. Marka tescil başvurusu Türk Patent ve Marka Kurumu üzerinden yapılır. Belirlenen evraklarla ya da online başvuru sistemi üzerinden yapılabilir.

Marka tescili kaç para?

Buna göre, e-Devlet üzerinden yapılan patent ve faydalı model başvuru ücretleri 10,76 lira, marka tescil ücreti 321,61 lira, coğrafi işaret ve geleneksel ürün başvuru ücretleri 2,29 lira oldu. Tasarım tescil başvuru ücreti ise 54,24 lira olarak tespit edildi. Tebliğ 'de yürürlüğe girecek.

Marka Tescil Belgesi almak ne kadar sürer?

Marka Başvurusu itiraz olmadığı takdirde Başvuru tarihinden İtibaren 6-8 ay içerisinde sonuçlanmaktadır. Marka koruma süresi 10 yıldır.

Kimler marka başvurusunda bulunabilir?

Kimler Marka Başvurusunda Bulunabilir?
  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları. ...
  • Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde yerleşim yeri olan veya sınai ya da ticari faaliyette bulunan gerçek veya tüzel kişiler.
  • Paris Sözleşmesi veya Dünya Ticaret Örgütü Kuruluş Anlaşması hükümleri dahilinde başvuru hakkına sahip kişiler.
Daha fazla öğe...

Isim telif hakkı kaç para?

İsteğe Bağlı Kayıt-Tescil başvuru ücreti, 01.01.2019 tarihi itibariyle 163,25 TL. olarak güncellenmiştir.

Patent almak ne kadara mal olur?

İncelemesiz patent başvurusu, yine seçilen araştırma otoritesine bağlı olarak 1.250-2.500 USD arasında değişmektedir. Tahmini belgeye bağlanma süresi ise 20 ila 40 aydır. Faydalı Model belge başvurusu, buluşun karmaşıklığına bağlı olarak 700-900 USD arasında değişmektedir.

Marka tescili kim yapar?

Kişiler marka tescili yaptıracakları ürün veya hizmetler için bir isim, resim, logo, amblem ve benzeri doneleri oluşturduktan sonra, markalarını tescil ettirebilmek adına Türk patent Enstitüsü 'ne başvuru yaparlar.

Telif ücreti ne kadar?

Telif ücreti kitabın KDV hariç satış fiyatının baskı adedi ve çeviri sözleşmesinde üzerinde anlaşılmış olan yüzdenin çarpımıyla bulunur. Bu brüt tutardır. Çeviri eserlerde çevirmenin elde edeceği gelirden yüzde 17 stopaj vergisi düşülmektedir.