Canli Borsa nereden takip edilir?

İçindekiler:

  1. Canli Borsa nereden takip edilir?
  2. Borsada VIOP ne demek?
  3. VİOP nedir nasıl kullanılır?
  4. Borsa kime ait?
  5. Borsa istanbul devlet kurumu mu?

Canli Borsa nereden takip edilir?

Yenilenen Anlık Borsa'yı keşfetmek için hemen Akbank Direkt'e giriş yaparak deneyimleyebilir ve tüm tarayıcılar üzerinden ulaşabilirsiniz. Hisse senedi ve VİOP işlemlerinizi kolay ve hızlı gerçekleştirerek yatırımlarınızı güvenle takip edebilirsiniz.

Borsada VIOP ne demek?

Sermaye Piyasası Kurulu'nun(SPK) yaptığı tanımlamaya göre VİOP piyasaları; Borsa İstanbul bünyesinde işlem gören sermaye piyasası araçları üzerine düzenlenmiş vadeli işlem ve opsiyon sözleşmeleri ile diğer türev araçlarının elektronik ortamda alım-satımının yapıldığı piyasaların kısa adıdır.

VİOP nedir nasıl kullanılır?

VİOP; Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nın kısaltılmış halidir. VİOP'ta türev araçların alım ve satım işlemleri yapılırken, bu işlemler aracı kurumlar üzerinden gerçekleştirilmektedir. VİOP'ta işlemler, belirli seans saatleri arasında gerçekleştirilmektedir.

Borsa kime ait?

Borsa İstanbul
SahibiTürkiye Varlık Fonu: %80,60 Borsa İstanbul A.Ş.: %2,27 Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği: %1,30 Diğer: 5,83 Katar Yatırım Otoritesi: %10
Önemli yetkililerErişah Arıcan Yönetim Kurulu Başkanı Korkmaz Enes Ergun Genel Müdür
Para birimiTL ₺
İşlemdeki şirket478 (2021)
8 satır daha

Borsa istanbul devlet kurumu mu?

91 sayılı KHK'de öngörülen görevleri yerine getirmek üzere kurulan Borsa İstanbul, Sermaye Piyasası Kurulu'nun gözetim ve denetimi altında olan tüzel kişiliği haiz bir kamu kurumudur. ... Borsa İstanbul, bir meslek kuruluşu olarak, yatırım ve kalkınma bankaları, ticari bankalar ve aracı kurumlardan oluşan üyelere sahiptir.