Kelime cümlesinin eş anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Kelime cümlesinin eş anlamı nedir?
  2. Kelimenin eş anlamlısı var mıdır?
  3. Hızlı kelimenin eş anlamlısı nedir?
  4. Doktor eş anlamlı ne?
  5. Anlamdaş kelime ne demek?
  6. Cimri pinti eş anlamlı mı?
  7. Bayrak kelimesinin eş anlamlısı var mıdır?
  8. Anlamdaş ne demek örnek cümle?
  9. Zengin eş anlamlı mıdır?
  10. Cimri insana ne denir?
  11. Pinti cimri ne demek?
  12. Bayrak nedir ne anlama gelir?

Kelime cümlesinin eş anlamı nedir?

- Cümle kelimesinin eş anlamlısı tümce kelimesidir.

Kelimenin eş anlamlısı var mıdır?

TDK'ya göre kelime kelimesinin anlamı: manalı ses veya ses gruplarıdır. Kelime, kelimesinin bir tane eş anlamlısı vardır. Kelime kelimesinin eş anlamlısı sözcüktür ve kimi zaman kelime yerine sözcük kelimesi tercih edilmektedir.

Hızlı kelimenin eş anlamlısı nedir?

Bu kapsamda hızlı ile eş anlamlı kullanılabilecek sözcükler çabuk, süratli ve çapkın olarak sıralanmaktadır.

Doktor eş anlamlı ne?

Doktor kelimesinin eş anlamlısı olarak 'hekim' ve 'tabip' karşımıza çıkmaktadır. Tabi aynı zamanda sagan ve sağaltman gibi sözcükler de bulunuyor.

Anlamdaş kelime ne demek?

Anlamdaş : Aynı varlığı, kavramı veya durumu ifade eden, yazılışları ve söylenişleri farklı, anlamları aynı olan sözcükler, eş anlamlı sözcüklerdir.

Cimri pinti eş anlamlı mı?

Ayrıca yine TDK'ya göre cimri kelimesinin pek çok eş anlamlısı bulunmaktadır. Bunlar; bitli, eli sıkı, ekti, hasis, kısmık, kibritçi, mıhsıçtı, nekes, pinti, sıkı, varyemez. Bu kelimelerin hepsi, birbiri yerine kullanılabilir. Cimri kelimesinin birçok zıt anlamlısı da bulunmaktadır.

Bayrak kelimesinin eş anlamlısı var mıdır?

Sembol, simge ve sancak sözcükleri bayrak kelimesinin eş anlamları olarak bilinir.

Anlamdaş ne demek örnek cümle?

Anlam bakımından birbiri ile aynı olan, farklı sözcüklerle aynı düşünceyi dile getiren cümlelere eş anlamlı cümleler denir. Aşağıdaki örneklerde I. ve II. cümleler anlamdaştır. ... Her sanatçı, bir görüşü ya da düşünceyi açıklamak, savunmak ve kanıtlamak için yazar.

Zengin eş anlamlı mıdır?

ZENGİN KELİMESİ EŞ ANLAMLISI Zengin sözcüğüne ait eş anlamlı kelimeler bol, çok, gani, gönç, paralı, varlıklı ve varsıl sözcükleridir.

Cimri insana ne denir?

Cimri kelimesi ile beraber pinti sözcüğü aynı anlam üzerinden ifade edilmektedir. En sevdikleri için dahi para harcamayan kişiler olarak da cimri ya da pinti kelimesi kullanılabilmektedir: ''O çok cimri biri.'' ''Kimse pinti olma konusunda onunla yarışamaz.''

Pinti cimri ne demek?

Cimri : varyemez, pinti, hasis. Elinde olan parayı ya da malı harcamaktan çekinen, kimse ile bir şeyini paylaşmayan kimse. Cimri, kimseyle bir şeyini paylaşmayı sevmeyen, eli sıkı kişilere denir.

Bayrak nedir ne anlama gelir?

Bayrak bir ülkenin bağımsızlığını simgeleyen ve bir ulusun milli değerlerini yansıtan renkli bir kumaş olarak tanımlanabilir. ... Bunun iki önemli nedeni ise ulusumuzun şanlı tarihi ve bayrağımızın bu millet için anlamıdır.