4 B kapsamında kimler var?

İçindekiler:

  1. 4 B kapsamında kimler var?
  2. 4A hangi meslekler?
  3. 4 b zorunlu sigortalı ne demek?
  4. 4B li hemşire ne demek?
  5. 4A lı çalışan ne demek?
  6. 4A 657 midir?
  7. 4B prim ne kadar?
  8. 4B ceza nedir?
  9. 4 A aktif ne demek?
  10. 657 sk 4 B kapsamında çalışanlar kimlerdir?
  11. Sözleşmeli sağlık personeli ne demek?
  12. 657 4 A ne demek?
  13. 4A işçi statüsü nedir?

4 B kapsamında kimler var?

Halk arasında bağ-kur olarak bilinen 4B kapsamında kariyer ve meslek grupları kategorisi dışında kalan çalışanlar yer almaktadır. Mühendis, sağlık memuru, hemşire, teknisyen ve koruma ile güvenlik kadroları bu kapsam içerisinde güvence altına alınır.

4A hangi meslekler?

Bu kadro grubunda mühendis, hemşire, sağlık memuru, teknisyen, veznedar, koruma ve güvenlik görevlisi, ambar memuru, VHKİ vb. kişiler yer almaktadır.

4 b zorunlu sigortalı ne demek?

Kendi nam ve hesabına bağımsız çalışan kişilerden, gelir vergisinden muaf olup, esnaf ve sanatkâr siciline kayıtlı olanlardan, bir aydaki faaliyetlerden elde ettiği gelirler toplamından, bu faaliyete ilişkin masraflar düşüldükten sonra kalan tutarı prime esas günlük kazancın otuz katından fazla olanlar 5510 sayılı ...

4B li hemşire ne demek?

4b: Eski adı ile BAĞ-KUR olarak bilinir. Kariyer ve meslek gurupları kategorileri haricinde çalışan kesim 4a gurubu çalışanlarıdır. Örnek verilmek gerekirse, hemşire, mühendis, teknisyen, sağlık memuru, koruma, güvenlik kadroları 4b gurubudur.

4A lı çalışan ne demek?

4a: SSK'ya pirim ödemesi yapan kişileri kapsar. Bu da bir iş yerinde sözleşmeli olarak çalışan kişilerin çalışma alanlarını ifade eder. 4a sistemi 5510 sayılı yasa kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumu altında yer alır.

4A 657 midir?

Şu anki, geçerli olan tanıma gelecek olursak; kamuda 657 sayılı Devlet Memurları Yasasına göre 4A, 4B, 4C ve 4D olmak üzere dört ayrı kategoride çalışan vatandaş bulunuyor. 4A'lılar iş garantisi bulunan klasik devlet memurlarını kapsıyor.

4B prim ne kadar?

Asgari ücret üzerinden ödemelerini alan 4b çalışanlarının aylık prim tutarı en az 1,235 TL olup, en fazla 9,257 TL olarak belirtilmiştir.

4B ceza nedir?

(1) Uyuşturucu veya uyarıcı maddeleri ruhsatsız veya ruhsata aykırı olarak imal, ithal veya ihraç eden kişi, yirmi yıldan otuz yıla kadar hapis ve iki bin günden yirmi bin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır.

4 A aktif ne demek?

Aynı zamanda SSK'ya bağlı olan tüm çalışanlar otomatik olarak SGK 4A'ya dahildir. SGK 4A aktif ne demek diye baktığınızda ise fiilen herhangi bir sigortalı işte çalışan kişilerin sahip olduğu haklardır.

657 sk 4 B kapsamında çalışanlar kimlerdir?

657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (C) fıkrasında; bir yıldan az süreli veya mevsimlik hizmet olduğuna Devlet Personel Başkanlığı ve Maliye Bakanlığının görüşlerine dayanılarak Bakanlar Kurulunca karar verilen görevlerde ve belirtilen ücret ve adet sınırları içinde sözleşme ile çalıştırılan ve işçi sayılmayanlar ...

Sözleşmeli sağlık personeli ne demek?

Özel bir mesleki bilgiye ihtiyaç duyulduğu takdirde veya yıllık planlar içinde geçici olarak işlerde görevlendirilmek üzere ilgili kurumların teklifi ile Devlet Personel Başkanlığı'nın da görüşleri alınıp sözleşme yapılmak kaydıyla geçici olarak çalıştırılan kamu hizmetlisine sözleşmeli personel denmektedir.

657 4 A ne demek?

4A eski adıyla SSK'ya prim ödeyenleri kapsamaktadır. Bu da bir iş yerinde sözleşmeli olarak çalışan kişilerin çalışma alanını ifade eder. Şimdilerde 4A olarak adlandırılan sistem 5510 sayılı yasa gereği Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) altında yer almıştır.

4A işçi statüsü nedir?

4/A olarak yer alan eski sistemde, SSK' ya prim ödeyenleri kapsamaktadır. İş yerinde sözleşmeli olarak çalışan kişileri kapsamaktadır. 4/a olan kavram daha sonra 5510 sayılı yeni yasa ile SGK kapsamında yer almıştır. SGK kapsamında olanları kapsayan bu kola 4 A denilmektedir.