Salatalık bahçeye nasıl dikilir?

İçindekiler:

  1. Salatalık bahçeye nasıl dikilir?
  2. Salatalık tarlaya nasıl ekilir?
  3. Salatalık nasıl ekilir evde?
  4. Salatalık nasıl toprakta yetişir?
  5. Salatalık fidesi kaç santim arayla dikilir?
  6. 1 dönüm tarladan ne kadar salatalık çıkar?
  7. Salatalık fidesi kaç günde bir sulanır?
  8. Salatalık kaç günde bir sulanır?
  9. Salatalık hangi ortamlarda yetişir?
  10. Salatalık büyümesi için ne yapmalı?
  11. Salatalık çok su ister mi?
  12. Salatalık ne kadar sürede büyür?
  13. Salatalık güneşi mi sever gölgeyi mi?
  14. Domates salatalık ne zaman sulanır?
  15. Salatalığa ne kadar su verilir?

Salatalık bahçeye nasıl dikilir?

Salatalık tohumlarını koymadan önce toprağı püskürtme (fıs fıs şişe) yardımıyla üstten nemlendirin. Tek fidelik saksılara 2 tohum atın. Biri çıkmazsa diğeri yedek olacaktır. 50 cm çapında saksı ya da damacanalarda ise bir daire çizecek şekilde çok dış kenara yanaşmadan 5-6 tohumu aralıklarla ekin.

Salatalık tarlaya nasıl ekilir?

Her bir yuvanın derinliği 2-2,5, yuvaların sıra üzeri mesafesi 40-50, sıralar arası 120-130 cm olmalıdır. Tohumların çimlenme yüzdesini ve hızını artırmak istiyorsanız bir gün suda bekletebilirsiniz. Az sayıda tohum ekecekseniz nemli beze sararak da bekletebilirsiniz. Tohumları ocaklara yerleştirin.

Salatalık nasıl ekilir evde?

Saksınızı toprakla doldurduktan sonra toprağın orta kısmında çok derin olmayacak şekilde oyuk açın. Bu oyuğun içine dikkatlice salatalık tohumlarını yerleştirin. 1 saksı için 8-10 adet tohum yeterli olacaktır. Tohumları oyuğa koyduktan sonra üzerine yeniden toprak serpiştirin.

Salatalık nasıl toprakta yetişir?

Hıyar toprak isteği bakımından oldukça seçici bir sebze; soğuk, su tutmayan topraklar ile killi topraklardan pek hoşlanmıyor. İyi drene edilmiş, su tutma kapasitesi yüksek, organik maddece zengin, pH'ı 5,5-5,8 arasında, sıcak ve havadar toprakları seviyor.

Salatalık fidesi kaç santim arayla dikilir?

Salatalık(hıyar) tohumu ekimi genelde İlkbahar, Sonbahar ve yaz ayları içindeki aylar tavsiye edilir.Salatalık(hıyar) tohumunda tohumun kalitesi ve ekimi hasadın verimliliği açısından önemlidir.Salatalık(hıyar) tohumu ekim derinliği 2-2,5 cm , sıralar üzeri mesafe 40-50 cm ,sıralar arası 120-130 cm arasındadır. ...

1 dönüm tarladan ne kadar salatalık çıkar?

Bir dönüm ekili alandan yaklaşık 1,5 ila 2 ton civarında salatalık bekliyoruz. Tabi bu hava şartlarının iyi olduğu zaman, normalde geçen sene dönümden 500 kilogram salatalık alamadık.

Salatalık fidesi kaç günde bir sulanır?

Fidelerin dikilmesinden itibaren meyvelerin oluşmasına kadar geçen süre zarfında, çok olmamak koşulu ile, günde 1-2 defa sulanmaktadır. Böylece bu dönem esnasında fazla sulama yapılması beraberinde bitkinin sararmasına (boğulmasına) neden olmaktadır. Bu dönemden sonra her 3-4 günde bir kez sulama yapılmaktadır.

Salatalık kaç günde bir sulanır?

Fidelerin dikilmesinden itibaren meyvelerin oluşmasına kadar geçen süre zarfında, çok olmamak koşulu ile, günde 1-2 defa sulanmaktadır. Böylece bu dönem esnasında fazla sulama yapılması beraberinde bitkinin sararmasına (boğulmasına) neden olmaktadır. Bu dönemden sonra her 3-4 günde bir kez sulama yapılmaktadır.

Salatalık hangi ortamlarda yetişir?

Kurak topraklarda yetişmeyen salatalığın ekimi ilkbahar ve sonbahar aylarında yapılmaktadır. Suyu çok sevdiği için ılıman iklimde daha iyi yetişmektedir. Sofralık ve turşuluk olmak üzere iki ana çeşide ayrılmaktadır.

Salatalık büyümesi için ne yapmalı?

Salatalık büyümeye başladıktan sonra da her gün sulamaya ve güneş ışığı almasına dikkat edin. Salatalığın daha hızlı ve verimli büyümesi için haftada bir kez toprağı üst kısmından gübreleyin. Bu sayede daha kısa sürede lezzetli salatalıklar yetiştirebilirsiniz.

Salatalık çok su ister mi?

Sulamada en kritik dönem ise, meyve bağlama dönemi olmaktadır. Fidelerin dikilmesinden itibaren meyvelerin oluşmasına kadar geçen süre zarfında, çok olmamak koşulu ile, günde 1-2 defa sulanmaktadır.

Salatalık ne kadar sürede büyür?

Büyük salatalıklar daha acı olur. Sapı salatalığın 1,5 cm üzerinden kesin. Çoğu salatalık, ekildikten sonra 55-70 gün içinde toplanmaya hazır hale gelir.

Salatalık güneşi mi sever gölgeyi mi?

Fideleri hızlı çekiştirmeyin, çünkü bu toprağa ve diğer fidelere zarar verebilir. İkisinden en uzun ve güçlü olana dokunmayın, diğerini toprağın yüzeyine doğru inceltin. Salatalıkların ışık ve sıcaklık gerekliliklerini karşılamak için en az 8 saat doğrudan güneş ışığına maruz kalmaları gerekir.

Domates salatalık ne zaman sulanır?

15-20 gün ara ile sulama yapılmalıdır. İlk iki sulama çiçeklenmeden önce, diğer iki sulama ise çiçeklenmeden sonra uygulanır. Yani ilk sulamadan itibaren 15-20 gün ara ile 4 defa sulama uygulanır.

Salatalığa ne kadar su verilir?

Hıyar suyu çok seven bir bitkidir. 1 kg kuru madde için 300 litre suya gereksinim vardır. Vegetasyon süresi boyunca yaklaşık 600 litre su/bitki tüketilmektedir.