Işsizlik maaşı alma süresi uzatıldı mı?

İçindekiler:

  1. Işsizlik maaşı alma süresi uzatıldı mı?
  2. İşsizlik ödeneği ne zamana kadar uzatıldı?
  3. Işsizlik Maaşi 3 ay uzatıldı mı?
  4. Işsizlik maaşı alan bir daha alabilir mi?
  5. Nakdi ücret desteği devam edecek mi?
  6. Işsizlik sigorta fonu İŞKUR nakdi ücret desteği ne zaman bitiyor?

Işsizlik maaşı alma süresi uzatıldı mı?

Daha önce alınan kararlar ile uzatılan kısa çalışma ödeneği 30 Haziran 2021 tarihi itibariyle sona erecek. Ekonomide salgın kaynaklı olumsuzlukların sürdüğünü savunan işverenler ise, kısa çalışma ödeneğinin 2021 yılının sonuna kadar devam etmesi talebini yineledi.

İşsizlik ödeneği ne zamana kadar uzatıldı?

KÇÖ NE ZAMAN BİTECEK? Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle kısa çalışma başvurusunda bulunan iş yerleri için kısa çalışma ödeneğinin süresinin 30 Haziran 2021'e kadar uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Işsizlik Maaşi 3 ay uzatıldı mı?

Sosyal Koruma Kalkanı kapsamında başlatılan Kısa Çalışma Ödeneği Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle 1 Nisan'dan itibaren geçerli olmak üzere 30 Haziran'a kadar 3 ay daha uzatıldı.

Işsizlik maaşı alan bir daha alabilir mi?

Ödenekten yararlanırken, işsizlik ödeneğinden yararlanma süresi doldurulmadan tekrar işe girilmesi ve işsizlik ödeneğinden yararlanmak için gerekli olan şartları yerine getiremeden yeniden işsiz kalınması halinde daha önceden hak edilen işsizlik ödeneği süresi dolduruluncaya kadar ödenekten yararlanılabilinir.

Nakdi ücret desteği devam edecek mi?

Kovid-19 salgını döneminde istihdamı korumak için 2020 yılı Mart ayında başlatılan Kısa Çalışma Ödeneği, Nakdi Ücret Desteği ve işten çıkarma yasağı uygulamaları 1 Temmuz 2021 itibariyle kontrollü normalleşme dönemine geçilmesiyle birlikte sona erdi.

Işsizlik sigorta fonu İŞKUR nakdi ücret desteği ne zaman bitiyor?

Maaşın bir kısmını patron yerine İşsizlik Fonu'nun yatırdığı kısa çalışma ödeneği, işsizlikteki artışı frenleyen en büyük desteklerden biri olmasına rağmen 30 Haziran 2021 tarihinde sona eriyor.