1 ayda 5 kilo vermek için ne yapmalıyım?

İçindekiler:

  1. 1 ayda 5 kilo vermek için ne yapmalıyım?
  2. Vucut diyetten kaç gün sonra kilo verilir?
  3. Yürüyerek ne kadar zamanda kilo verilir?
  4. 1 haftada 4 kilo vermek normal mi?

1 ayda 5 kilo vermek için ne yapmalıyım?

Günde 1 saat tempolu yürüyüş yapın. Yürüyüş yapan bir danışan, 1 ayda 6-7-8 kilolara kadar çıkabilirken, yürüyüş yapmayan kişiler 3-4 kiloda kalıyorlar. Bir ayda 5 kilo vermek istiyorsanız, mutlaka kardiyo türü bir spor yapmalısınız. Açık havada yürüyüş, psikolojiye de iyi gelir. Yağ yakımını da hızlandırır.

Vucut diyetten kaç gün sonra kilo verilir?

Düzenli spor yapıyor ve yediklerinize dikkat ediyorsanız 2-4 hafta içinde sporla kilo vermeye başlarsınız. Ayda vermeniz gereken kilo miktarı mevcut kütlenize göre değişir. Eğer vücut kitle indeksiniz 30'dan fazla ise, ayda 5-7 kilo vermeniz mümkündür.

Yürüyerek ne kadar zamanda kilo verilir?

Orta tempolu bir saatlik yürüyüş, ortalama 250-350 kalori yakmanızı sağlar. Bu da bir ayda ekstaradan 7500-10000 kalori harcamanıza yardımcı olur. Her gün 1 saat tempolu yürüyüş yapmak, kilo verme sürecine destek olur.

1 haftada 4 kilo vermek normal mi?

Sağlıklı bir bireyde haftalık 500 gr ile 1 kilo arasındaki kayıplar ideal kabul ediliyor fakat bu durum kilo fazlalığına göre de değişkenlik gösterebiliyor. Kilo fazlalığı yüksek olan bireylerde haftalık 2-3 kilo gibi kayıplarda normal karşılanabiliyor.