Yaş kelimesinin eş anlamı var mı?

İçindekiler:

  1. Yaş kelimesinin eş anlamı var mı?
  2. Yaş kelimesinin eş anlamlısı ve zıt anlamlısı nedir?
  3. Islak Yaş yakın anlamlı mı?
  4. Yaş kelimesinin eş sesli kelimesi nedir?
  5. Fakirin eş anlamlısı ve zıt anlamlısı nedir?
  6. Islak kuru eş anlamlı mıdır?
  7. Yaz sesteş midir?
  8. Yoksul fakir zıt anlamlı mı eş anlamlı mı?
  9. Eş anlamlısı ıslak nedir?

Yaş kelimesinin eş anlamı var mı?

Yasın eş anlamlısı hakkında detaylar. Yas kelimesinin Türk Dil Kurumu'na göre verilmiş olan eş anlamlısı 'matem' şeklinde karşılanmaktadır. Gündelik yaşamda hem yas hem de matem sözcüğü eşit olarak yoğun biçimde kullanılır.

Yaş kelimesinin eş anlamlısı ve zıt anlamlısı nedir?

Argoda da kullanılan bir kelime olan yaşın karşılığı ise kötü olmaktadır. Yaş kelimesinin bir biri ile alakası olamayan farklı anlamlara geldiğini çünkü sesteş bir kelime olduğunu daha önce söylemiştik. Islak kelimesinin karşılığı olan yaş kelimesinin zıt anlamlı sözcüğü ise kuru olmaktadır.

Islak Yaş yakın anlamlı mı?

Islak Eş Anlamlısı Bir diğer eş anlamlı olan kelime ise yaş kelimesidir. Bu kelimeler oldukça sık kullandığımız ve ıslak kelimesi ile aynı anlama sahip olan kelimelerdir. Bu kelimeleri birbirinin yerine kullanmanızda yanlışlık yoktur.

Yaş kelimesinin eş sesli kelimesi nedir?

Dil bilgisi derslerinin vazgeçilmez konusu olan anlamlı kelimeler aynı zamanda günlük hayatımızda da fazlasıyla kullandığımız kelimelerdendir. Yas kelimesinin anlamlısı Türk Dil Kurumu resmi sitesine göre "Matem"dir.

Fakirin eş anlamlısı ve zıt anlamlısı nedir?

Fakir Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir? TDK sözlüğünde Fakir kelimesi; geçimini zorlukla sağlayan, fukara, yoksul zengin karşıtıdır. Birkaç farklı anlamı daha bulunur. Fakat fakir kelimesi ile aynı anlamı yoksul ve fukaradır.

Islak kuru eş anlamlı mıdır?

Islak kelimesinin eş anlamlısı yaş veya sulanmış kelimeleridir. Kuru kelimesinin zıt anlamlısı olan kelime birçok alanda kullanılabilir. Taze olarak kullanımı da mevcuttur, sebzeler için yeşil anlama da gelir veya sudan yoksun olanın karşıt olarak ıslak anlamda da kullanılır. Islak, kuru zıt anlamlısı olan kelimedir.

Yaz sesteş midir?

Türkçede yazılışları aynı ama anlamları farklı birçok kelime vardır. Eş sesli olarak nitelendirilen bu kelimelerden biri de yazdır. Yaz, hem bir mevsimin adı hem de ''yazmak'' fiilinin köküdür. Bu kelime cümle içerisinde her iki anlamda da kullanılabilir.

Yoksul fakir zıt anlamlı mı eş anlamlı mı?

Fakir kelimesi için de Türkçe de bir zıt anlam bulunmaktadır. Fakir kelime anlamı olarak yoksul anlamına gelmektedir. Genel olarak güçlükle geçinen ve kazancının geçinmek için yeterli olmadığı durumlarda kullanılmakta olan bir kelimedir. Fakir kelimesinin zıt anlamlısı ise zengin kelimesidir.

Eş anlamlısı ıslak nedir?

ISLAK EŞ ANLAMLISI Islak sözcüğünün eş anlamlı kelimesi yaş sözcüğüdür. Bu iki kelime birbiri yerine kullanılabilir.