Vera bir isim mi?

İçindekiler:

  1. Vera bir isim mi?
  2. Hangi ismin anlamı en uzun gece?
  3. Vera isim olarak kullanılır mı?
  4. Ecmel Vera ismi ne anlama gelir?
  5. Vera Kuranda nasıl geçiyor?
  6. Gece ismi Türkçe mi?
  7. Narin ismi ne anlama gelir?

Vera bir isim mi?

Arapça kökenli olan bu sözcük, sözlükte "kaçınmak, sakınmak" manalarına gelir. Dini bir ifade olan bu kelime haram olduğundan şüphe duyulan şeylerden kaçınma, harama el sürmeme gibi manalara gelir. Vera isim olarak kullanılabilir bir kelimedir.

Hangi ismin anlamı en uzun gece?

En uzun gece çeşitli şekillerde dile getirildi ve kutlandı. 21 Aralık tarihine bir diğer isminin de Şebi Yelda olması dikkatlerden çıkmadı.

Vera isim olarak kullanılır mı?

Dini hassasiyete sahip ebeveynler, dinimizde Vera ne demektir, Vera Kur'an'da nasıl geçiyor, Vera ismi caiz mi gibi sorulara da yanıt arıyor. İşte bu isimle ilgili tüm bilgiler… Arapça kökenli olan bu sözcük, sözlükte "kaçınmak, sakınmak" manalarına gelir. ... Vera isim olarak kullanılabilir bir kelimedir.

Ecmel Vera ismi ne anlama gelir?

Ecmel isminin anlamı ise şu şekilde; Çok güzel.

Vera Kuranda nasıl geçiyor?

Vera, Kur'an-ı Kerim'de yer alan ayette geçen isimler arasında yer alır. Kur'an-ı Kerim'de 'arka, onun arkası ve sonradan' anlamlarını taşır. Vera ismi Bakara 91, Ali İmran 197, Hud 71. ayetlerde geçmiştir.

Gece ismi Türkçe mi?

Eski Türkçe bir sözcük olan Gece, 2000'li yılların başından itibaren popülerlik kazandı. İkizler içinse Gece - Ece gibi birbirleriyle kafiyeli ve uyumlu isimler fazlasıyla tercih ediliyor. ... Bu isim Kuran'da geçiyor mu?

Narin ismi ne anlama gelir?

Narin isminin anlamı: İnce yapılı, zarif.