Hülya ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Hülya ne anlama gelir?
  2. Hülya nedir TDK?
  3. Hulya etmek ne demek?
  4. Huriye isminin manası ne?
  5. Hülya mı hulya mı?
  6. Havalı ne demek TDK?
  7. Mahmuru Hülya ne demek?
  8. Çıkagelmiş nasıl yazılır?
  9. Havalı insan ne demek?
  10. Müsamaha göstermemek ne demek?

Hülya ne anlama gelir?

Hülya isminin anlamı tatlı düş demektedir. Bunun yanında çeşitli farklı manaları da bulunmaktadır. Ancak en çok bilinen anlamı tatlı düş şeklindedir. Diğer anlamları ise kuruntu, hayal ve vehim gibi manalara karşılık gelmektedir.

Hülya nedir TDK?

Hülya nedir TDK? Tatlı düş. Kuruntu, vehim, hayal.

Hulya etmek ne demek?

ѻ Hulyâ (Hülyâ) kurmak: Zihinde gerçekleşmesi özlenecek, oyalayıcı, avutucu şeyler tasarlamak, hayal kurmak: Hükûmet Arap imparatorluğu hulyâsı kuran (…) rical elindedir…

Huriye isminin manası ne?

Huriye isminin içerdiği üç farklı anlam bulunuyor. Bu anlamlardan ilki "Cennet kızı" demektir. İkincisi "sevgili" ve üçüncüsü ise "çok güzel kadın" demektir.

Hülya mı hulya mı?

Bu kelime genellikle Hulya şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Hülya şeklinde olmalıdır.

Havalı ne demek TDK?

Havalı kelimesinin TDK'ya göre karşılıkları: İyi, temiz hava alan, havadar. Bir işi gereğince benimsemeyen, önemsemeyen. Kibirli, çalımlı, gururlu. Sıkıştırılmış hava ile çalışan (alet vb.).

Mahmuru Hülya ne demek?

hayallere dalıp uyumak üzere olan.

Çıkagelmiş nasıl yazılır?

4. -a, -e, -ı, -i, -u, -ü zarf-fiil ekleriyle bilmek, vermek, kalmak, durmak, gelmek ve yazmak fiilleriyle yapılan tasvirî fiiller bitişik yazılır: düşünebilmek, sevebilmek; alıvermek, gülüvermek; uyuyakalmak; gidedurmak, yazadurmak; çıkagelmek, süregelmek; düşeyazmak, öleyazmak vb.

Havalı insan ne demek?

1- Havalı insanlar aslında heyecansız, düz tiplerdir. Dolayısıyla giyimlerinde de aynı tek düzeliği ve sakinliği korurlar. Yani siz de benim gibi renkleri seviyorsanız, özellikle de canlı renkleri, havalı değilsiniz demektir. ... 3- Havalı insan, asla moda parçalar giymez.

Müsamaha göstermemek ne demek?

Müsamaha göstermemek ne demek? Hoşgörü, tolerans. Görmezlikten gelme, göz yumma. (C.: Müsamahat) Hoş görürlük, dikkat etmemek, aldırış etmemek.